Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν όσο και τα συμβατικά το 2025

Σχετικά άρθρα

ev cars

Με την τιμή της βενζίνης να μειώνεται λόγω της πτώσης της τιμής του αργού πετρελαίου, μια έρευνα του Bloomberg New Energy Finance αναφέρει πως έως το 2025 το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα έχει μειωθεί σε τέτοιο βαθμό που αυτά, θα κοστίζουν όσο ακριβώς και τα αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μειωθεί λόγω της πτώσης του κόστους των μπαταριών, με την έρευνα να αναφέρει πως έως το 2040, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατέχουν το 35% του μεριδίου (41 εκατ. αυτοκίνητα) της παγκόσμιας αγοράς ελαφριών οχημάτων. Αυτό σημαίνει πως τα 41 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μειώσουν την παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου κατά 13 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου, αλλά για την φόρτιση τους θα απαιτείται 1.900 TWh ηλεκτρικού ρεύματος, όσο περίπου το 8% της παγκόσμιας κατανάλωσης ρεύματος του 2015.

Τέλος, όπως αναφέρει ο Salim Morsy, ο επικεφαλής αναλυτής της έρευνας, λόγω του χαμηλότερου κόστους απόκτησης και χρήσης ενός συμβατικού αυτοκινήτου, δεν αναμένεται αύξηση του μεριδίου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το οποίο θα κυμανθεί στο 5%. Ωστόσο, η κατάσταση θα αλλάξει σημαντικά μετά το 2020, κλείνει ο Morsy.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...