Τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα πεθαίνουν

Σχετικά άρθρα

mazda mx-5 drift

Για δεκαετίες ολόκληρες, αν κάποιος ήθελε να έχει στο γκαράζ του ένα διασκεδαστικό, γρήγορο αυτοκίνητο με άριστη οδική συμπεριφορά, αγόρασε ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο. Βλέπεις αυτά ήταν η μόνη επιλογή, αλλά στον σημερινό κόσμο, τα παραδοσιακά σπορ αυτοκίνητα έχουν δώσει τη θέση τους στις γρήγορες εκδόσεις των SUVs και crossovers, βλέπε BMW X6 M, τα οποία είναι εξίσου γρήγορα, έχοντας αξιοπρεπή χειρισμό.

Το Bloomberg αναφέρει πως οι πωλήσεις των σπορ αυτοκινήτων παρουσιάζουν σημαντική πτώση τον τελευταίο 1,5 χρόνο στις Η.Π.Α. Το 2015, σχεδόν το ένα τρίτο των πωλήσεων πολυτελών σπορ αυτοκινήτων εξαφανίστηκε, με την τάση αυτή να είναι ακόμη μεγαλύτερη φέτος. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, οι πωλήσεις τους μειώθηκαν κατά 52%.

Δεν οφείλονται όμως μόνο τα SUV. Σύμφωνα με το Bloomberg τρεις είναι οι παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην πτώση των πωλήσεων των πολυτελών σπορ μοντέλων. Η μανία του κοινού για τα SUV, η προσφορά γρήγορων μη σπορ μοντέλων, όπως είναι το Tesla Model S, αλλά και το γεγονός πως υπάρχουν πλέον λιγότερα ακριβά σπορ οχήματα στην αγορά, όπως τα Mazda MX-5, Chevrolet Camaro και Ford Mustang, τα οποία προσφέρουν επιδόσεις και συγκινήσεις στο ίδιο ή σε ακόμη καλύτερο επίπεδο σε σχέση με ακριβότερα μοντέλα.

Η αγορά όμως των high-end supercars καλά κρατεί, με τις εταιρίες να προσφέρουν όλο περισσότερες τεχνολογίες σε αυτά, έχοντας έναν και μόνο στόχο. Την “παροχή” ψυχαγωγίας στους οδηγούς τους. Η Bugatti Chiron π.χ, διαθέτει ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που σβήνει τις οθόνες καθώς αυξάνεται η ταχύτητα του αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...