Sainz: Το ίδιο γρήγορες Mercedes και Red Bull στις περισσότερες στροφές

Σχετικά άρθρα

RBR-Mercedes

Σε ήρεμη δύναμη έχει εξελιχθεί η Red Bull Racing για το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Η RB12 δεν είναι σίγουρα το ταχύτερο μονοθέσιο, όμως το σασί συμβάλλει για την τρίτη θέση στη βαθμολογία των οδηγών, κυρίως χάρη στις δύο τέταρτες θέσεις του Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός ήταν με άνεση πίσω από το βάθρο ακόμα και σε μία πίστα όπως το Μπαχρέιν, η οποία απαιτεί σημαντικά ποσά δύναμης από τον κινητήρα, ένας τομέας που η Red Bull δεν είναι η καλύτερη.

Το αυστριακό μονοθέσιο διαθέτει εξαιρετικό σασί, γι’ αυτό και ο Carlos Sainz βρίσκει την ευκαιρία να υμνήσει την μεγάλη αδερφή της ομάδας του. Ο Ισπανός πιστεύει πως η RB12 είναι τουλάχιστον το ίδιο γρήγορη με την Mercedes W07 στις στροφές μέσης και χαμηλής ταχύτητας, ενώ παραδέχεται πως για την ώρα είναι δύσκολο να ανταγωνιστούν τους πρώην πρωταθλητές.

Η Red Bull έχει ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο. Έχουμε ρωτηθεί πολλές φορές για τη μάχη με τη Red Bull και προφανώς θέλουμε να παλέψουμε με αυτού, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουν ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο σασί στο grid. Ο κινητήρας τώρα δε δείχνει τόσο κακός. Είμαστε το ίδιο γρήγοροι στις ευθείες, έτσι σίγουρα η Red Bull θα είναι σκληρή αντίπαλος για ‘μάς στους επόμενους αγώνες.

Μπορούμε να δούμε τα δεδομένα του Ricciardo στο GPS. Το βλέπουμε στις αργές και τις στροφές μέσης ταχύτητας. Είναι πραγματικά γρήγοροι, το ίδιο με τη Mercedes, αν όχι και περισσότερο. Έτσι, είναι πολύ δύσκολο να παλέψουμε μαζί τους. Βλέπετε, επίσης, και τον προϋπολογισμό που έχουν σε σχέση μ’ εμάς, είναι σε διαφορετική κατηγορία. Δε θα πρέπει να τους κοιτάμε τόσο πολύ πια σε πίστες όπως το Μπαχρέιν. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να μείνουμε κοντά με τις Force India και Williams, ειδικά σε πίστες που θα μας ταιριάζουν περισσότερο.

Carlos Sainz

Η Toro Rosso επέλεξε φέτος τη Ferrari για προμηθευτή κινητήρων, παρόλο που στην πλάτη της STR11 βρίσκεται το περσινό power unit των Ιταλών. Σύμφωνα με τη Mercedes, ο Ferrari 059/4 είναι ο πιο αδύναμος κινητήρας στο φετινό grid, αλλά ο Sainz επισημαίνει πως δεν έχει μετανιώσει για τη στροφή της ομάδας του στη Ferrari.

Ο κινητήρας της Ferrari είναι η σωστή κίνηση. Η αξιοπιστία είναι πολύ καλή, και αυτή ήταν η κύρια ανησυχία μας, έτσι για την ώρα δεν είναι λάθος απόφαση. Τα παιδιά της Ferrari είναι απίστευτα με τον τρόπο που έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα και δουλεύουν για ‘μάς, και είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε οι ταχύτεροι στην ευθεία, αλλά αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το drag, την επιλογή για την κάθετη δύναμη και όλα αυτά. Αλλά, ξέρουμε ότι το μονοθέσιό μας είναι πολύ καλό στις στροφές. Ελπίζουμε ότι έχουμε κάνει τη σωστή κίνηση. Είμαι πεπεισμένος ότι το κάναμε.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...