Η.Π.Α: Τα αυξημένα όρια ταχύτητας οδήγησαν σε περισσότερους θανάτους

Σχετικά άρθρα

USA Speed limits

Το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια στους Αυτοκινητόδρομους των Η.Π.Α, το IIHS, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας μελέτης η οποία έδειξε πως τα αυξημένα όρια ταχύτητας που ισχύουν στους δρόμους των Η.Π.Α, έχουν στοιχίσει την ζωή σε 33.000 ανθρώπους τα τελευταία 20 χρόνια.

Η έρευνα έδειξε πως για κάθε πέντε μίλια ανά ώρα αύξηση του μέγιστου ορίου ταχύτητας, υπάρχει αύξηση κατά 4% των ανθρώπων εκείνων που χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Η αύξηση μάλιστα στους αυτοκινητοδρόμους είναι ακόμη μεγαλύτερη, μιας και σύμφωνα με το IIHS, για αύξηση 5 μιλίων ανά ώρα στο μέγιστο όριο ταχύτητας, το ποσοστό θνησιμότητας αυξάνεται κατά 8%.

2000px-US_Speed_Limits_May_2015.svg

Το 1973, το Κογκρέσο των Η.Π.Α είχε θέσει ανώτατο όριο ταχύτητας τα 55 μίλια ώρα (88,5 χλμ/ώρα), κυρίως λόγω της κρίσης του πετρελαίου, αλλά το μικρό αυτό όριο ταχύτητας, είχε οδηγήσει σε δραματική μείωση του αριθμού των ανθρώπων που έχαναν κάθε χρόνο τη ζωή τους στους αμερικάνικους δρόμους.

Το 1987 ο νόμος του Κογκρέσου καταργήθηκε και έκτοτε, τα όρια ορίζονται από τις Πολιτείες, όπου σήμερα τα όρια ταχύτητας στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κυμαίνονται από τα 60 έως τα 85 μίλια/ώρα.

Στις σχετικές ειδήσεις, η SR22agency κυκλοφόρησε ένα video που δείχνει το πόσο πολλοί άνθρωποι οδηγούν ενώ έχουν απόσπαση προσοχής, είτε μιλώντας στο κινητό τους τηλέφωνο, είτε γράφοντας κάτι σε αυτό, είτε τρώγοντας, είτε κάνοντας κάτι άλλο. Στο video φαίνονται 185 από τους 2.151 οδηγούς να έχουν απόσπαση προσοχής, με την NHTSA να αναφέρει πως το 2013, 3.154 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω απόσπασης προσοχής, ενώ 424.000 τραυματίστηκαν.

ΠηγήIIHS

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...