Ενάντια στα τεχνητά μέσα βελτίωσης του ήχου η Honda

Σχετικά άρθρα

McLaren F1 Team

Η Formula 1 είναι πολλά πράγματα μαζί κι ένα από αυτά είναι ο ήχος. Βέβαια, η ποιότητά του έχει καταστραφεί από το 2014, όταν και οι κινητήρες εσωτερικής καύσης υποβαθμίστηκαν σε turbo V6, 1,6 λίτρων. Φέτος, η ένταση έχει αυξηθεί και κυμαίνεται κοντά στα 130 dB. Ασφαλώς και η συχνότητα παίζει σημαντικό ρόλο, συνεπώς το ουρλιαχτό των ατμοσφαιρικών κινητήρων έχει εξαφανιστεί.

Ανάμεσα στα 4 ζητήματα που απασχολούσαν τους υπεύθυνους του αθλήματος όσον αφορά τους κινητήρες ήταν και ο ήχος, με την τελική απόφαση να κάνει λόγο για βελτίωση του ήχο από το 2017. Ο τρόπος παραμένει άγνωστος μέχρι στιγμή, ενώ ένα από τα σενάρια είναι η τοποθέτηση ειδικής συσκευής για το σκοπό αυτό.

Η Honda παίρνει θέση και, μέσω του επί κεφαλής της, Yusuke Hasegawa, δηλώνει πως δεν είναι υπέρ αυτής της ιδέας, ωστόσο, αν τελικά εφαρμοστεί, θα είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει.

Δεν βλέπω την ανάγκη να εισάγουμε κάποιο είδος μηχανής τεχνητού ήχου, αλλά αν η FOM θέλει να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να το ακολουθήσουμε. Αλλά, προσωπικά δε βλέπω όφελος από αυτό. Προσωπικά δε συμφωνώ και δεν ξέρω αν χρειαζόμαστε τόσο πολύ ήχο στη Formula 1. Αλλά, θα ακολουθήσουμε τις απόψεις τους, καθώς έχουμε κάποιο βαθμό δέσμευσης ως μέλη της Formula 1, οπότε θα το κάνουμε.

Eric Boullier

Πιο διαλλακτικός εμφανίζεται ο επί κεφαλής της McLaren. Ο Eric Boullier ξεκαθαρίζει πως η τεχνολογία δεν έχει να κάνει με τη βελτίωση του ήχου, όμως είναι θετικός σε μια τέτοια συσκευή, ώστε να αυξηθεί η ικανοποίηση του κόσμου για αυτό που που ακούει.

Δε νομίζω ότι μπορούμε να αναμίξουμε την τεχνολογία και την ιστορία. Η τεχνολογία υπάρχει και αυτοί οι υβριδικοί κινητήρες είναι σε τόσο υψηλό τεχνολογικό επίπεδο. Οι συνέπειες αυτής της τεχνολογίας και του κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι ο ήχος, και αυτό είναι κάτι έξω από αυτή την κατηγορία της τεχνολογίας, η οποία είναι το θέαμα, και ο κόσμος θέλει να διαφορετικό ήχο.

Έτσι, δε μιλάμε για την τεχνολογία, αλλά για το θέαμα και υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα που έχουν τέτοιου είδους συσκευή, επομένως γιατί να μην επενδύσουμε αν αυτό κάνει το θέαμα καλύτερο για τους οπαδούς; Αλλά, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την τεχνολογία.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr