Επεκτείνοντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας με Toyota Land Cruiser

Σχετικά άρθρα

643275

H Αυστραλία είναι μια από τις πιο αραιοκατοικημένες χώρες του πλανήτη μας, αν όχι η πιο. Η έκταση της είναι περίπου 60 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα, με τον πληθυσμό της να είναι μόλις ο διπλάσιος.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι η επαρκή κάλυψη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, καθώς το 70% της χώρας δεν έχει καθόλου σήμα. Υπάρχουν, όμως, αρκετοί τρελοί που λατρεύουν να ανακαλύψουν νέα μέρη και να κάνουν ταξίδια στην ενδοχώρα.

Γι’αυτό και το πανεπιστήμιο Flinders της Αδελαΐδα και η διαφημιστική εταιρία Saatchi & Saatchi Australia εργάζονται μαζί με την Toyota για να ενσωματώσουν τη χρήση μικρών αναμεταδοτών στα Land Cruiser, για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο όπου θα μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε έκτακτη ανάγκη.

htcsnkvtlvlrcu15sfks

Οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό Wi-Fi, κυμάτων UHF και κάτι που ονομάζεται Delay Tolerant Networking (DTN), που πρακτικά χτίζεται μια επικοινωνία μεταξύ κινούμενων υπολογιστών. Η συσκευή αυτή φαίνεται να είναι τόσο καλή, που ακόμα και η NASA δοκιμάζει μια αντίστοιχη για διαπλανητικές επικοινωνίες.

Κάθε όχημα που θα διαθέτει αυτή τη συσκευή θα γίνεται hotspot με ακτίνα 25 χλμ., και όποιος είναι μέσα σε αυτή θα μπορεί να στείλει ένα μήνυμα από το κινητό του κανονικά. Αυτό μετά από ένα “ταξίδι” μερικών Land Cruiser θα φτάνει στο σταθερό δίκτυο.

Η Toyota έχει ένα στόλο από Land Cruisers με ενσωματωμένη τη παραπάνω συσκευή, καλύπτοντας μια έκταση της τάξης του 60% της Ελλάδας.

https://youtu.be/_K9wmGYBqRI

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...