642961

Κάποιος υπάλληλος της Peugeot δεν κράτησε την εχεμύθεια του και αφού κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το νέο 3008, ανέβασε το video στο YouTube. Από βλέπουμε τη μεγάλη τραπεζοειδή μάσκα του νέου γαλλικού crossover, οι λεπτοί προβολείς και τα ασημένια διακοσμητικά.

Η δεύτερη γενιά του 3008 έχει αποκτήσει crossover εμφάνιση, αφήνοντας πίσω το πολυμορφικό του χαρακτήρα, με την Peugeot να επιδιώκει αύξηση των πωλήσεων του μοντέλου, ειδικά όταν η αγορά διψά για όλο και περισσότερα crossovers.

Το νέο 3008, που θα τοποθετηθεί στην C crossover κατηγορία, θα κατασκευάζεται στην EMP2 πλατφόρμα και θα εξοπλίζεται με υπερτροφοδοτούμενους τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, ενώ αργότερα θα αποκτήσει και plug-in υβριδική έκδοση. Η κίνηση θα μεταφέρεται είτε στον μπροστά, είτε και στους δύο άξονες, με τους κινητήρες να συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Peugeot i-Cockpit (3)

Στο εσωτερικό του θα υπάρχει η δεύτερη γενιά του i-Cockpit που υιοθετεί μια φουτουριστική εμφάνιση, με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, ο οποίος είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος, με την Peugeot να υποστηρίζει πως η τοποθέτηση του πίνακα αρκετά ψηλά, βρίσκεται πάνω μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, κάτι που μεταφράζεται σε λιγότερη απόσπαση προσοχής, με τον οδηγό να διατηρεί το βλέμμα του στον δρόμο ανά πάσα στιγμή.

Peugeot i-Cockpit (1)

Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια οθόνη αφής 8″ του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που υποστηρίζει Android Auto, Apple CarPlay και MirrorLink. Και οι δύο οθόνες μπορούν να δείξουν 3D πλοήγηση με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, με το νέο i-Cockpit να διαθέτει πολύ λίγα φυσικά κουμπιά και διακόπτες, μιας και πολλές λειτουργίες έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Peugeot i-Cockpit (4)

Το νέο τιμόνι εξακολουθεί να έχει μικρή διάμετρο, με την κορυφή του να βρίσκεται 2 mm χαμηλότερα σε σχέση με πριν, έτσι ώστε να αυξηθεί η ορατότητα του ψηφιακού πίνακα οργάνων.