Μπορείς να αγοράσεις δύο πρωτότυπα VW Corrado Magnum

Σχετικά άρθρα

1990_VW_Corrado_Magnum_01

Το Volkswagen Corrado ήταν ένα sport compact coupe της γερμανικής εταιρίας, που παρουσιάστηκε το 1988, έμεινε στη παραγωγή μέχρι το 1995, και κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο της Karmann.

H γερμανική εταιρία, όμως, ήθελε να “παντρέψει” το σώμα του μοντέλου, με τις γραμμές ενός shooting brake. Το αποτέλεσμα ήταν το Corrado Magnum και ο γερμανός κατασκευαστής ανέθεσε το έργο στη Marold Automobili GmbH, λίγο μετά την έναρξη της παραγωγής του κανονικού Corrado το 1988.

1990_VW_Corrado_Magnum_45

Η ιδέα της Volkswagen ήταν να δημιουργηθεί μια πιο πρακτική έκδοση του σπορ αυτοκινήτου και να το λανσάρει σε περιορισμένο αριθμό 200 αυτοκίνητων στην Ευρώπη. Τελικά, όμως, η εταιρεία ακύρωσε το έργο και κατασκευάστηκαν μόλις δύο αυτοκίνητα.

Τα συγκεκριμένα δύο πρωτότυπα, όπως καταλαβαίνεις, είναι εξαιρετικά σπάνια, πίσω φυσικά από το μοναδικό πρωτότυπο του Corrado Cabrio που βρίσκεται στο μουσείο της εταιρίας. Βρίσκονται προς πώληση στην Αμερική με τιμή 49.995 δολάρια έκαστο, και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την κατάσταση τους, με το ένα να έχει διανύσει 13.429 χλμ. και το άλλο 8.086 χλμ.

1990_VW_Corrado_Magnum_27

Μηχανικά, φορούν τον κινητήρα της έκδοσης του G60, κάτι που σημαίνει ότι κινούνται από έναν 1.8-λίτρων turbo κινητήρα απόδοσης 160 ίππων και 225 Nm ροπής. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζονται 8,3 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 χλμ/ώρα.

ΠηγήLuxSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...