Πρόστιμο μαμούθ σε ευρωπαϊκές βιομηχανίες φορτηγών για τη δημιουργία καρτέλ

Σχετικά άρθρα

euro_trucks

Σύμφωνα με δημοσίευμα των The Financial Times, η ευρωπαϊκή επιτροπή έδωσε πρόστιμο μαμούθ, το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ στην ιστορία της Ε.Ε, σε ευρωπαϊκές βιομηχανίες φορτηγών, μεταξύ των οποίων η Daimler, η Volvo και η Renault.

Το πρόστιμο θα επιβληθεί τις επόμενες εβδομάδες με βάση τις κατηγορίες που αναφέρουν πως οι εταιρείες καθόριζαν εναρμονισμένα τις τιμές και συνεργάζονταν για να καθυστερήσουν την εισαγωγή νέων τεχνολογιών για τον έλεγχο των εκπομπών ρύπων.

Τα καρτέλ αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως το 10% των εσόδων των εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σημαίνει ότι στην περίπτωση των κατασκευαστών φορτηγών μπορεί να φθάσουν έως τα 10,7 δις ευρώ.

Η DAF έχει σχηματίσει αποθεματικό 850 εκατ. ευρώ για να καλύψει ενδεχόμενα πρόστιμα, ενώ η Daimler έχει βάλει στην άκρη 672 εκατ. δολάρια, η Iveco 500 εκατ. δολάρια και η Volvo 444 εκατ. δολάρια.Η MAN, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα γλιτώσει τα πρόστιμα, καθώς ήταν πληροφοριοδότης (των Αρχών), ενώ η Volkswagen και η Scania δήλωσαν ότι δεν έχουν σχηματίσει αποθεματικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...