Επικεντρώνεται στις συζητήσεις με τον Rosberg η Mercedes

Σχετικά άρθρα

2016 Monaco Grand Prix, Sunday

Στο τέλος του φτάνει το συμβόλαιο του Nico Rosberg με τη Mercedes AMG στο τέλος της φετινής σεζόν. Ο Γερμανός οδηγός βρίσκεται στην ομάδα του Brackley από το 2010 και φέτος θα συμπληρώσει 7 συνεχόμενα χρόνια, με τα τρία τελευταία να βλέπει την πλάτη του Lewis Hamilton, αν και το φετινό του ξεκίνημα είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρυσι και το 2014.

Η Mercedes έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσει με τον Γερμανό, προκειμένου να φτάσουν σε μία συμφωνία για επέκταση, όπως έγινε και πέρυσι με τον Hamilton. Ο επί κεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, λέει πως το πρώτο που πρέπει να κάνουν είναι να διασφαλίσουν την παραμονή ή όχι του Rosberg, και στη συνέχεια, αν ο Γερμανός δεν ανανεώσει, τότε θα ξεκινήσουν να εξετάζουν άλλους οδηγούς.

Αυτή τη στιγμή, στόχος μας είναι να συνεχίζουμε με τον Nico. Ξέρουμε ότι έχουμε το δυνατότερο μονοθέσιο, μια πολύ δυνατή ομάδα κι επίσης είμαστε σε καλή θέση για το μέλλον. Αυτό θα μπορούσε να είναι το κύριο επιχείρημα για την παραμονή του Nico. Αν αυτό δε συμβεί, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο.

Ακόμα και αν ο Sebastian Vettel ενδιαφερόταν για τη θέση δίπλα στον Hamilton, η στάση του Wolff δε θα άλλαζε, ενώ παραδέχεται ότι ο Pascal Wehrlein είναι μία επιλογή και πως κάποια στιγμή θα πάρει θέση οδηγού στους Πρωταθλητές.

Θα του έλεγα το ίδιο πράγμα που λέω και σε άλλους: κατ’ αρχάς μιλάμε με τους τωρινούς οδηγούς. Μόνο αν δεν έρθουμε σε μια συμφωνία μπορούμε να μιλήσουμε με άλλους. Ο Wehrlein είναι σίγουρα μια επιλογή. Ήταν στο DTM κι έχει δείξει πώς κερδίζεις πρωταθλήματα. Αυτή τη στιγμή, μαθαίνει στη Manor, αλλά είναι στον σωστό δρόμο για να έρθει στη Mercedes.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα