H Ford ετοιμάζει τα νέα Fiesta/Focus ST

Σχετικά άρθρα

Ford Fiesta RS rendering 1

Με την ολοκλήρωση του project του Focus RS, η Ford Performance έχει ξεκινήσει την εξέλιξη της νέας γενιάς των ST εκδόσεων του Fiesta και Focus, οι οποίες πιθανότατα αναμένονται στα τέλη του 2018, με αρχές του 2019.

Ο αρχιμηχανικός του Focus RS, Tyrone Johnson, δήλωσε σε βρετανικό μέσο ότι πλέον είναι υπεύθυνος για την αντικατάσταση των προαναφερθέντων μοντέλων.

Ο Johnson δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα θα διατηρήσουν το χαρακτήρα τους και τη μίξη των “προσβάσιμων” επιδόσεων με την καθημερινή χρηστικότητα, αλλά θα εξελιχθούν ώστε να αντεπεξέλθουν στον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Από την άλλη τόνισε ότι μια αντίστοιχη ST έκδοση για το Mondeo είναι πολύ δύσκολη, λέγοντας:

Είναι αρκετά μεγάλο αυτοκίνητο και οι αντίπαλοι του πλέον προσφέρουν εκδόσεις με 500 άλογα. Νομίζω αυτό είναι πολύ να το ζητήσουμε για το Mondeo. Το να κάνουμε ένα γρήγορο Mondeo να ανήκει στην HP2 κατηγορία, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Η Ford Performance κατηγοριοποιεί τα μοντέλα της σε τρεις κλίμακες. την HP1, την HP2 και την Elite, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τις επιδόσεις και την οδηγική του συμπεριφορά. Για παράδειγμα το νέο GT ανήκει στην Elite, το Focus RS στην HP2 και τα Fiesta/Focus ST στην HP1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...