Δοκιμάζοντας την Aston Martin Vantage GT8

Σχετικά άρθρα

Aston Martin Vantage GT8

Η Aston Martin πρόσφατα παρουσίασε την Vantage GT8 και ο Steve Sutcliffe από το βρετανικό Auto Express την οδηγεί και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις που του αφήνει η σκληροπυρηνική δημιουργία του τμήματος Special Projects της βρετανικής εταιρίας.

Η μικρή αδερφή της Vantage GT12 φορά carbon σώμα και επιθετικό bodykit με μεγάλη πίσω αεροτομή, μπροστά splitter, αεριζόμενο καπό, φουσκωμένα φτερά, διαχύτη και διπλές απολήξεις εξατμίσεων. H GT8 είναι η ελαφρύτερη και ισχυρότερη V8 Vantage που έχει περάσει ποτέ στη παραγωγή. Φορά μονομπούλωνες ζάντες μαγνησίου με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, με τον 4,7-λίτρων V8 κινητήρα να αποδίδει 446 άλογα και να συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με το SportshiftTM II αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων με paddles.

Ζυγίζει 100 κιλά λιγότερο από την V8 Vantage, χάρη στην εκτενή χρήση carbon, στην χρήση πολυκαρβονικού τζαμιού στο πίσω μέρος, στην εξάτμιση από τιτάνιο και των σπορ carbon καθισμάτων, με την παραγωγή της να περιορίζεται στις μόλις 150 μονάδες, με το αυτοκίνητο να μην πωλείται στην αγορά των Η.Π.Α. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει κλιματισμός, ηχοσύστημα 160 watt όπως και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας AMi III. Οι παραδόσεις της Vantage GT8 θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2016 με αρχική τιμή τις £165.000 στην Αγγλία (€207.500).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...