Και η Baidu στο παιχνίδι των αυτόνομων αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

baidu

Ο γίγαντας του διαδικτύου στην Κίνα ονομάζεται Baidu, και με κέρδη πάνω από 10 δις δολάρια το 2015, σκοπεύει να βγάλει σε μαζική παραγωγή αυτοκίνητα με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της εταιρίας, Zhang Yaqin, στο συμβούλιο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ, που έγινε τις προηγούμενες μέρες στην πόλη Tianjin, δήλωσε ότι το πρώτο μοντέλο θα βρίσκετε στις εκθέσεις στα επόμενα 3 χρόνια.

Η Baidu έχει ξεκινήσει την έρευνα και ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα από το 2013, με δύο πρωτότυπα που βασίζονται στη BMW Σειρά 3 GT να πραγματοποιούν δοκιμές στο δρόμο εδώ και ένα χρόνο.

baidu1

Η όλη προσπάθεια έχει την αμέριστη στήριξη της κινεζικής κυβέρνησης, αν και στο παρελθόν αντίστοιχες προσπάθειες για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία.

Τα οφέλη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης μπορεί να είναι πολλά, όπως να μειώσει σημαντικά τα ατυχήματα, ειδικά εκείνα που αφορούν την προσοχή των οδηγών, η οποία αποσπάτε για διάφορους δευτερεύοντες λόγους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...