Η Mahindra θέλει αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα

Σχετικά άρθρα

Mahindra-Mahindra-logo

Η Mahindra είναι μια ινδική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία που εδρεύει στη Βομβάη της Ινδίας.  Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ινδία και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τρακτέρ σε όλο τον κόσμο. Το εύρος της ινδικής πολυεθνικής φαίνεται από το μερίδιο μετοχών της, σε έξι μάρκες αυτοκινήτων, τέσσερις μάρκες πληροφορικής και πολλές άλλες εταιρείες, που ειδικεύονται στην παραγωγή και την τεχνολογία, ενώ επίσης συμμετέχει και στη Formula Ε με την ύπαρξη εργοστασιακής ομάδας.

Επόμενος στόχος της Mahindra φαίνεται να είναι η μαζική παραγωγή αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, με τον διευθύνων σύμβουλο της Mahindra, Anand Mahindra, να δηλώνει πως για την δημιουργία προϊόντων έξυπνης κινητικότητας, αλλά και μιας γραμμής παραγωγής για αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα, είναι επιτακτική η αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας, από καθένα από τα τμήματα της εταιρείας, αναφέροντας πως η διαφορετικότητα μεταξύ των τμημάτων, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της ινδικής πολυεθνικής. Όπως τόνισε ο Mahindra:

Αν κοιτάξετε το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, το να έχεις στο πλευρό σου μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής στην Ινδία (Tech Mahindra) ως μέρος της ομάδας, δεν είναι ένα κακό πράγμα.

Σε ότι αφορά τα αυτόνομα οχήματα κάνουμε ήδη ένα μεγάλο μέρος της συνολικής δουλείας σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, με ένα μεγάλο μέρος από την τεχνολογία τους, να εφαρμόζεται στα αυτοκίνητα αλλά και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα μας.

Αν μας κοιτάξετε ως ομάδα, καθώς ο κόσμος συγκλίνει, καθώς η τεχνολογία συγκλίνει, διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός των πραγμάτων που κάνουμε, είτε πρόκειται για χρηματοδότηση αγροτικών περιοχών στην Ινδία, είτε για την τεχνολογία πληροφοριών σε όλο τον κόσμο, είτε σε θέματα που αφορούν την ηλιακή ενέργεια, οφείλονται στη διασύνδεση των εταιρειών αυτών.

Παρά το γεγονός ότι το αφεντικό της Mahindra δεν επεκτάθηκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, για το πώς ακριβώς η μάρκα θα αξιοποιήσει τις γνώσεις της πάνω στα αυτόνομα οχήματα, ή τον προσδιορισμό του πότε μπορούμε να τα περιμένουμε, ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Pawan Goenka, επιβεβαίωσε ότι η τεχνολογία θα φθάσει και σε άλλες μάρκες της Mahindra, συμπεριλαμβανομένων της Ssangyong και της Pininfarina.

FE_Moscow_senna1

Ο Goenka είπε επίσης πως η εμπλοκή με την Formula Ε, ήταν καταλυτική για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ηλεκτρικών οχημάτων και της τεχνολογία της μπαταρίας για τα μελλοντικά μοντέλα. O Anand Mahindra αναφέρει επίσης πως εκτός από τα εμπορικά οφέλη που αποκόμισαν, ο κύριος λόγος για τον οποίο η εταιρεία έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα, ήταν 00 το τεχνολογικό υπόβαθρο και την τεχνογνωσία που θα εισέπρατταν από αυτό.

ΠηγήAutocar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα