Η Skoda ετοιμάζει vRS εκδόσεις για Superb και Kodiaq

Σχετικά άρθρα

skoda vrs logo

Οι λάτρεις των υψηλών επιδόσεων έχουν μόνο μια επιλογή όταν θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητο της Skoda, και η επιλογή αυτή ακούει στο όνομα Octavia vRS. Η τρίτη γενιά Octavia της σειράς επιδόσεων vRS, είναι το μοναδικό μοντέλο επιδόσεων που παράγεται αυτή τη στιγμή, όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα καθώς υψηλόβαθμα στελέχη της τσεχικής εταιρείας σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη σειρά επιδόσεων και σε άλλα μοντέλα. Οι εκδόσεις επιδόσεων των μοντέλων Superb και Kodiaq ενδέχεται να κυκλοφορήσουν το 2018 και το 2019 αντίστοιχα.

O CEO της Skoda, Bernhard Maier, ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να αποκτήσουν και άλλα μοντέλα το σηματάκι vRS, αναφερόμενος στις μεγάλες κατηγορίες της μάρκας. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία σκοπεύει να γίνει πιο κερδοφόρα, καθώς οι περισσότεροι πελάτες επιλέγουν τις ακριβότερες εκδόσεις εξοπλισμού, όπως είναι η έκδοση Sportline για τα Octavia και Superb.

Είναι υπό συζήτηση. Τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι πιο κερδοφόρα και η έκδοση vRS θα μπορούσε να είναι μέρος αυτού. Το ερώτημα δεν τίθεται για το κατασκευαστικό σκέλος, μπορούμε να το κάνουμε, θέλουμε όμως πρώτα να δούμε το επιχειρηματικό μέρος.

Ο Maier απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα για ένα Fabia RS, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Μια ακόμα υψηλόβαθμη πηγή, δήλωσε:

Ο κόσμος μας ζητά να κατασκευάσουμε μια Fabia RS, εμείς τους απαντούμε ρωτώντας τους εάν είναι διατεθειμένοι να την αγοράσουν. Οι πιθανότητες να βγάλουμε χρήματα από αυτή την κατηγορία είναι απειροελάχιστες.

Η νέα ναυαρχίδα Superb RS πρέπει να ξεπεράσει την υπάρχουσα Superb, η οποία κινείται από 2.0 λίτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, που αποδίδει 276 ίππους στις 5600-6500 σ.α.λ., σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης. Είναι πολύ πιθανό,για την έκδοση RS, ο κινητήρας 296 ίππων του Volkswagen Golf R να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα. Ο ίδιος κινητήρας θα μπορούσε μελλοντικά να τοποθετηθεί και στο αναμενόμενο τετρακίνητο Kodiaq.

Η Skoda σχεδιάζει να επεκταθεί άμεσα στην αγορά των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, με την υβριδική έκδοση του Superb στα τέλη του 2018 και θα ακολουθήσουν το Kodiaq και την επόμενη γενιά του Yeti.

Ο Maier απάντησε στις φήμες που αναφέρουν ότι η Skoda θα μπορούσε εδώ και αρκετό καιρό να έχει ξεκινήσει πωλήσεις στις ΗΠΑ, λέγοντας:

Ακούμε τον παλμό της αγοράς. Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν το 25% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου, θα ήταν τρελό κάποιος να αγνοήσει αυτό το γεγονός. Υπάρχει ενδιαφέρον και το παρακολουθούμε στενά αλλά δε βιαζόμαστε καθόλου.

ενώ για τα μοντέλα που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η εταιρεία στη συγκεκριμένη αγορά, ανέφερε:

Διαθέτουμε τα κατάλληλα προϊόντα για αυτή την αγορά. Αν ξεκινήσουμε τελικά, πρέπει να το κάνουμε σωστά. Δε θα μας δοθεί δεύτερη ευκαιρία.

Θα ήθελες από τη Skoda περισσότερα μοντέλα RS;

ΠηγήAuto Express

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...

To Toyota FJ Cruiser επιστρέφει ως μικρότερο Land Cruiser

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Toyota κατοχύρωσε το όνομα Land Cruiser FJ, το οποίο -αν βγει ένα μοντέλο με αυτό το όνομα- πιθανότατα θα αποτελέσει...

Η Skoda teasάρει το νέο ηλεκτρικό SUV, πριν τα αποκαλυπτήρια του στις 15 Μαρτίου

H Skoda ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 15 Μαρτίου και κατά τη διάρκεια του ετήσιου οικονομικού της συνεδρίου θα παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό SUV. Αυτό...
Autoblog.gr