Η Mercedes πρώτη στις πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Daimler logo

Αυτό το μήνα η μετοχή της Daimler AG σημείωσε αύξηση 4,5%, την μεγαλύτερη από τις 20 Ιουνίου, με τη τιμή της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να φτάνει τα 57,71 Ευρώ. Αυτό το νέο ρεκόρ ανόδου, μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, έρχεται μετά την σταθεροποίηση της Mercedes στην πρώτη θέση των πωλήσεων των πολυτελών αυτοκινήτων.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά 5,6% φτάνοντας τα 3,97 δις ευρώ, ξεπερνώντας και τις προβλέψεις των αναλυτών. Στο αποτέλεσμα δεν υπολογίζονται τα 500 εκατομμύρια από την ανάκληση των αερόσακων της Takata και 400 εκατομμύρια από δικαστικά έξοδα. Ο Arndt Ellinghorst αναλυτής της Evercore ISI δήλωσε:

H άνοδος του κλάδο των αυτοκινήτων οδήγησε στην απροσδόκητη άνοδο της μετοχής της Daimler.

Όταν το Brexit δημιουργεί αστάθεια στη μακροοικονομία και την ίδια στιγμή, η Daimler ανακοινώνει ένα πρόγραμμα για τα φορτηγά της, τότε η μετοχή της είναι ένα καλό προϊόν.

Η Goldman Sachs επίσης σε σημείωμα της προς τους επενδυτές, είπε πως στον αγώνα για τον ηγέτη της πολυτελούς κατηγορίας μεταξύ των Audi, Mercedes και BMW, η Mercedes είναι σε στάδιο ανανέωσης του στόλου της, συμπεριλαμβανομένης της νέας E-Class. Η Mercedes ξεπερνούσε σε πωλήσεις τους δύο αντιπάλους της μέχρι τον Ιούνιο. Οι πωλήσεις της παρουσίασαν αύξηση 12% αυτό το διάστημα, έχοντας πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα, αύξηση διπλάσια από αυτή της Audi που ήταν 5,6% με πωλήσεις 953.200 οχήματα και από αυτή της BMW, που είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 5,8% πουλώντας 986.557 οχήματα.

Η αύξηση που παρουσίασαν οι πωλήσεις των μικρών φορτηγών και των λεωφορείων, βοήθησαν και αυτές με τη σειρά τους στο να αυξηθούν τα κέρδη και να αντισταθμίσουν τις απώλειες που είχε η εταιρία από τις πωλήσεις των βαρέων φορτηγών, οι οποίες είχαν μείωση και τα κέρδη αναμένεται να είναι λίγο μειωμένα σε σχέση με πέρυσι.

Ας μην ξεχνάμε και την δικαστική διαμάχη της Mercedes στις Η.Π.Α για τους BlueTec πετρελαιοκινητήρες για το κατά πόσο είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων ρύπων, όταν λειτουργούν σε χαμηλή θερμοκρασία. Επίσης, τον περασμένο μήνα η επιτροπή ανταγωνισμού της Γερμανίας, έκανε έφοδο στα γραφεία της Mercedes, για έρευνα πάνω σε τυχόν εμπλοκή της εταιρίας σε σύσταση καρτέλ με τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας, για διαμόρφωση της τιμής του χάλυβα. Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν κλόνισαν το όνομα της εταιρίας και οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η νέα BMW M5 σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς της M5, με το αυτοκίνητο να είναι plug-in υβριδικό και να συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8...

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...

Η BMW i5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η BMW i5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...
Autoblog.gr