Το νέο Audi A6 θα έχει πιο σπορ σχεδιασμό

Σχετικά άρθρα

Audi A6 and A7 facelift 2017 (17)

Με την Mercedes να έχει παρουσιάσει την νέα E-Class και την BMW να παρουσιάζει στις αρχές του 2017 την νέα Σειρά 5, η Audi με την σειρά της ετοιμάζει το νέο A6, το οποίο έχει αρκετά χρόνια στην αγορά. Με αυτό το μοντέλο θέλει να κάνει αισθητή την νέα τολμηρή σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν τα μοντέλα της εταιρείας στο μέλλον.

Το 2017 θα είναι η χρονιά που η Audi θα παρουσιάσει την ναυαρχίδα της, το νέο A8, με το οποίο θα λανσάρει την νέα σχεδιαστική γλώσσα και θα ακολουθήσει το νέο A7 που θα αποκτήσει πιο σπορ γραμμές. Αργότερα, προς το τέλος της χρονιάς, θα ακολουθήσει το νέο A6 το οποίο θα διαθέτει πιο εκκεντρικό ντιζάιν από τους ανταγωνιστές του. Κοινό γνώρισμα και των τριών νέων Audi θα είναι η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία έγινε από τον αρχισχεδιαστή της εταιρείας Marc Lichte.

Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία θα βασίζεται στο Prologue Concept που παρουσιάστηκε το 2014 και σχεδιάστηκε από τον Lichte. Τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της εταιρείας θα είναι η σοφιστικέ, σπορ και προοδευτική εμφάνιση. Το νέο A6 θα γίνει πιο επιθετικό, με νέα πιο στενά φώτα και θα φορά την νέα εξάγωνη μάσκα που πρωτοεμφανίστηκε στο Prologue. Θα έχει ένα πιο καμπύλο καπό και πιο δυναμικές γραμμές στα πλαϊνά του αυτοκινήτου.

Το A6 θα βασίζεται στην πλατφόρμα MLB του ομίλου η οποία είναι κατασκευασμένη από ένα συνδυασμό CFRP με χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμίνιο. Η νέα πλατφόρμα θα κάνει το νέο A6 να είναι ελαφρύτερο από το τωρινό μοντέλο. Θα έχει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με τα βασικά μοντέλα να έχουν τετρακύλινδρα μοτέρ, με τις κορυφαίες και πιο σπορ εκδόσεις να διαθέτουν τον βενζινοκινητήρα  3,0 λίτρων V6 αλλά και τον 4,0 λίτρων V8.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...