Η VW δεν έχει αποφασίσει ακόμη το όνομα του επταθέσιου SUV της

Σχετικά άρθρα

2013_volkswagen_crossblue_concept

Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε πως η VW θα βγάλει για την αγορά της Αμερικής ένα επταθέσιο SUV. Το μοντέλο αυτό το γνωρίζουμε με το όνομα CrossBlue, αλλά η VW δεν έχει αποφασίσει ακόμη πιο θα είναι το όνομα που θα περάσει στη παραγωγή.

Δεν θέλει κάτι το συνηθισμένο, όπως δήλωσε ο CEO της VW Αμερικής, Hinrich Woebcken, ενώ είναι σίγουρο πως το όνομα δεν θα ξεκινά από “T” όπως τα Tiguan και Touareg, ενώ θέλει να είναι ένα όνομα που θα αφομοιωθεί πολύ εύκολα από τους Αμερικάνους καταναλωτές. Η VW έχει κατοχυρώσει το όνομα Teramont τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά μάλλον αποφάσισε να μην το χρησιμοποιήσει.

Ο Woebcken αναφέρθηκε και στις μειωμένες πωλήσεις της VW στην Αμερική, που μετά το Dieselgate, έχουν υποχωρήσει κατά 14,58%. Όπως είπε, πιστεύει πως οι πωλήσεις θα χρειαστούν “κάποια χρόνια” για να ανακάμψουν πραγματικά.

Το μεσαίου μεγέθους SUV θα τεθεί απέναντι στα Ford Explorer και Toyota Highlander και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο τους Τενεσί από τα τέλη του 2016. Ακόμα είναι άγνωστο τι κινητήρες θα φορέσει, αλλά αναμένεται να κινείται από έναν βενζινοκινητήρα 3.6-λίτρων V6 απόδοσης 280 ίππων και 360 Nm ροπής, ενώ ίσως αποκτήσει και υβριδική ή plug-in υβριδική έκδοση.

Η VW έχει επενδύσει 820 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στο Τενεσί, ενώ έχει ολοκληρώσει τη συναρμολόγηση του σώματος του, για να ελέγξει την λειτουργία του τμήματος συναρμολόγησης του εργοστασίου, με το σώμα να δέχεται επιπλέον ελέγχους και εξέλιξη ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλα λειτουργούν άριστα για μαζική παραγωγή. Οι πωλήσεις του νέου SUV αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...