Σε δημοπρασία η Ferrari 166 MM Berlinetta του Nuccio Bertone

Σχετικά άρθρα

Ferrari 166 MM Berlinetta 1950

Ο οίκος δημοπρασιών Gooding & Co στο φετινό Pebble Beach στα μέσα Αυγούστου θα βγάλει προς δημοπράτηση μια Ferrari 166 MM Berlinetta του 1950. Το αυτοκίνητο κάποτε άνηκε στον Nuccio Bertone ο οποίος την οδήγησε στο Mile Miglia το 1950 και το 1951. Το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο από την Carrozzeria Touring, αλλά το 1953 ο Zagato έβαλε το χέρι του, με την συγκεκριμένη 166 MM Berlinetta να κερδίσει τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, το Targa Florio και το Mille Miglia.

Είναι η 18η από τις 25 166 MM που κατασκεύασε η Ferrari και το 1953 ο Bertone την πούλησε στον Luigi Bosisio, ο οποίος την έδωσε στον Zagato, με τον Ιταλικό οίκο να μετατρέπει την Barchetta σε Berlinetta. Έτσι συναντάμε μικρές αλλαγές στο μπροστά μέρος, με την οροφή να κατασκευάζεται από αλουμίνιο για εξοικονόμηση βάρους, ενώ υπάρχουν και τα τοξωτά χαρακτηριστικά παράθυρα του Zagato.

Το αυτοκίνητο από τότε έχει αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες και δεν έχει αποκατασταθεί ποτέ εξωτερικά. Ωστόσο το 1966, ο V12 κινητήρας υπέστη ζημιά και ο τότε ιδιοκτήτης του, τον αντικατέστησε με έναν V8 της Chevrolet. Το κιβώτιο και το διαφορικό παραμένουν τα ίδια από την “γέννηση” του αυτοκινήτου. Ο οίκος πιστεύει πως θα πιάσει τιμή μεταξύ 6 και εκατομμυρίων δολαρίων, μιας και έχει ένδοξο παρελθόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...