Η FCA διακόπτει τη παραγωγή των μικρών επιβατικών στις Η.Π.Α

Σχετικά άρθρα

fiat chrysler fca logo

Οι προσπάθειες του ομίλου FCA να συνάψει συμφωνία με κάποιον συνέταιρο ώστε να κατασκευάσει τα Chrysler 200 και Dodge Dart απέτυχαν. Συνεπώς τα δύο μοντέλα θα τεθούν εκτός παραγωγής μέχρι το τέλος του χρόνου και ο όμιλος θα κατασκευάζει επί αμερικανικού εδάφους μόνο SUV και pickup οχήματα.

Ο CEO του ομίλου, Sergio Marchionne, έχει στο σχεδιασμό του την αύξηση του περιθωρίου κέρδους στα αυτοκίνητα που κατασκευάζουν έτσι ώστε να φτάσει στα επίπεδα των ανταγωνιστών. Η διακοπή της παραγωγής οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μέρος αυτού του σχεδίου. Σύμφωνα με την USA Today, η παραγωγή της εταιρίας θα μεταφερθεί σε ξένες χώρες όπως ο Καναδάς και το Μεξικό με σκοπό τη μείωση του κόστους.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Marchionne είπε:

Μόλις ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες, ευελπιστούμε ότι όλες οι παραγωγικές μας μονάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες θα παράγουν είτε μοντέλα της Jeep είτε Ram.

Δε θα κατασκευάζονται μικρά επιβατικά εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, συνεπώς, οι εκτιμήσεις μας είναι ότι με αυτή τη συγκέντρωση της παραγωγής θα μας δοθεί η δυνατότητα να φτάσουμε το περιθώριο κέρδους μας στο 12,1 τοις εκατό, που είναι ίδιο με αυτό που δηλώνει η General Motors στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Το πρώτο βήμα του εγχειρήματος του ομίλου FCA, είναι να επανεξοπλίσει το εργοστάσιο που βρίσκεται στη περιοχή Sterling Heights όπου και θα κατασκευάζεται το Chrysler 200 μέχρι τον Δεκέμβριο. Η εταιρία θα επενδύσει 1,49 δισεκατομμύρια δολάρια στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής, από τις γραμμές της οποίας θα βγαίνει το Ram 1500, αρχής γενομένης τους πρώτους μήνες του 2018.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα να μη διακοπεί η παραγωγή των Chrysler 200 και Dodge Dart, καθώς σύμφωνα με τον Marchionne, υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις για ανεύρεση κατασκευαστικών εταίρων, χωρίς όμως να γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

ΠηγήUSA Today

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα