Διχάζουν τα κριτήρια επιλογής των ιδιοκτητών του Ford GT

Σχετικά άρθρα

ford-gt-060-2

Από τις περίπου 6.500 χιλιάδες αιτήσεις που έγιναν στη Ford, μόλις οι 500 έγιναν δεκτές, καθώς σε αυτόν τον αριθμό περιορίζεται η παραγωγή του νέου GT. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε ένα 7% “επιτυχόντων” (ή ένας στους 13) και θα μπορούσε κάποιος να παρομοιάσει αυτή τη κατάσταση, όχι άδικα, με διαδικασία επιλογής του σε κάποιο μεγάλο πανεπιστήμιο της Αμερικής, όπου τα ποσοστά αποδοχής είναι αντίστοιχα.

Ανάμεσα στους τυχερούς, όπως είναι λογικό, βρίσκονται κάποιες διασημότητες, αλλά και άτομα με μεγάλη επιρροή στη κοινή γνώμη (YouTubers) που αποτελούν ουσιαστικά διαφήμιση για την Ford. Ο αριθμός, βέβαια, τέτοιων ιδιοκτητών φαίνεται να είναι σχετικά μικρός, παρά το γεγονός ότι επειδή είναι δημόσια πρόσωπα, που εκθέτουν τη προσωπική τους ζωή στα μέσα ενημέρωσης ή στα social media, τραβώντας την προσοχή, δημιουργούν την αίσθηση ότι είναι πολλοί.

Φυσικά πολλά από τα διάσημα άτομα που επέλεξε η Ford είναι γνωστοί λάτρεις της αυτοκίνησης και κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας τους, θα οδηγήσουν και θα απολαύσουν το αυτοκίνητο. Όπως είναι λογικό, με θετικό αντίκτυπο προς τη Ford, θα φροντίσουν να το προβάλουν με κάθε τρόπο.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη κατηγορία τυχερών, που δεν είναι άλλοι, από απλούς ευκατάστατους (το λιγότερο) συμπολίτες μας, που είδαν το αυτοκίνητο, συμπλήρωσαν την αίτηση και την έστειλαν.

Εδώ, όμως, είναι που εμφανίζονται και αυτοί που αμφισβητούν τα κριτήρια της Ford. Ένας από αυτούς είναι και ο διάσημος YouTuber, και κάτοχος μιας πολύ ωραίας συλλογής αυτοκινήτων, Alejandro Salomon (a.k.a. Salomondrin).

Στο κανάλι του στο YouTube, λοιπόν, ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο αρχικά δικαιολογεί τη Ford που δεν έκανε δεκτή τη δική του αίτηση, στη συνέχεια όμως τη κατηγορεί, παίρνοντας το μέρος φίλων του, τους οποίους θεωρεί αδικημένους που δε βρίσκονται στη λίστα των ιδιοκτητών.

Όλος αυτός ο ντόρος για το θέμα βέβαια, λειτουργεί θετικά για την Ford, η οποία με μια πολύ καλή στρατηγική μάρκετινγκ, έχει δημιουργήσει γύρω από το νέο της υπεραυτοκίνητο μία “ατμόσφαιρα” σπανιότητας και μια τεράστια ανυπομονησία να το δούμε στους δρόμους. Επίσης ακούγεται ότι λόγω αυτής της μεγάλης ζήτησης, η Ford θα κατασκευάσει τελικά επιπλέον 500 αυτοκίνητα. Αν τελικά δε βρεθείς ξανά στη λίστα των τυχερών, μπορείς απλά να αγοράσεις τη Ferrari που είχες βάλει στο μάτι πρόσφατα. Άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς αυτό είναι που λέει η Ford σε όσους δεν θέλει να δώσει ένα GT.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...