Η Tesla συνεχίζει να είναι ζημιογόνα

Σχετικά άρθρα

Tesla_Model_S and Model X

Τα αυτοκίνητα της Tesla βελτιώνονται και γίνονται καλύτερα αλλά τα οικονομικά της εταιρείας ακολουθούν αντίθετη φορά. Με την συμπλήρωση του δεύτερου τριμήνου της χρονιάς, η εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα τις πωλήσεις και τα οικονομικά της στοιχεία.

Για άλλο ένα τρίμηνο, το 13ο συνεχόμενο, η εταιρεία συνεχίζει να “αιμορραγεί” μιας και είδε να αυξάνονται οι καθαρές ζημιές από τα $184 εκατομμύρια που ήταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σε $293 εκατομμύρια φέτος. Αντίθετα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 33% σε $1,27 δις για αυτό το τρίμηνο. Έχοντας πουλήσει 14.402 αυτοκίνητα, η εταιρία χάνει 20.344 δολάρια (18.257 ευρώ), ανά κάθε αυτοκίνητο που πουλά.

Στις πωλήσεις, η αμερικάνικη εταιρεία κατάφερε να σταθεροποιήσει την παραγωγή σε 2.000 αυτοκίνητα κάθε εβδομάδα και ίσως καταφέρει να πιάσει τον στόχο των 50.000 αυτοκινήτων το δεύτερο μισό του 2016. Η ίδια πιστεύει πως είναι ακόμα εφικτός ο στόχος των 80.000 πωλήσεων για αυτή την χρονιά. Το δεύτερο τρίμηνο, η Tesla παρέδωσε 14.402 αυτοκίνητα που αντιστοιχούν σε 9.764 Model S και 4.638 Model X. Ο αριθμός των πωλήσεων έφερε την δυσαρέσκεια του Jason Wheeler, CFO της Tesla, ο οποίος δήλωσε απογοητευμένος με αυτά τα νούμερα.

Η εταιρεία σχολίασε για τις πωλήσεις:

Παραδώσαμε λιγότερα αυτοκίνητα το δεύτερο τρίμηνο από αυτά που σχεδιάζαμε σαν αποτέλεσμα να μειώσουμε την παραγωγή, η οποία ήταν εμφανής τον τελευταίο μήνα του τριμήνου. Λαμβάνοντας στα υπόψιν τα σημεία καμπής στην παραγωγή και την μετατόπιση της παραγωγής από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό είχε δυσανάλογο αντίκτυπο στον αριθμό των αυτοκινήτων που παραδόθηκαν μέχρι το τέλος του τριμήνου.

Ο Elon Musk σε επιστολή που έστειλε στους μετόχους είπε ότι για τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα χρειάζονται χάρτες ακόμα υψηλότερης ανάλυσης από ότι υπάρχουν σήμερα σε όλον τον κόσμο. Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε αυτά, αλλά δεν θέλει να δηλώσει τίποτα παραπάνω για την ώρα. Ο ίδιος είναι αισιόδοξος, ότι η Tesla θα καταφέρει το τρίτο τρίμηνο να ανεβάσει την παραγωγή της σε 2.200 αυτοκίνητα την εβδομάδα, με στόχο το νούμερο αυτό να αυξάνεται σε 2.400 αυτοκίνητα την εβδομάδα στο τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς.

ΠηγήTesla

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα