Η MAN παρουσίασε το νέο TGE, ένα rebadged VW Crafter

Σχετικά άρθρα

man-tge-6

Η MAN και η Scania είναι εταιρείες του Volkswagen Group που σίγουρα θα τις γνωρίζεις για τα φορτηγά που κατασκευάζουν. Η MAN αποφάσισε να μπει σε νέα κατηγορία, αυτή των μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων με το TGE.

Όπως βλέπεις στις φωτογραφίες σίγουρα σου θυμίζει κάτι, αφού το TGE είναι ένα VW Crafter νέας γενιάς με τα σήματα της MAN. Το αυτοκίνητο είναι ολόιδιο εκτός από κάποιες λεπτομέρειες στο μπροστινό μέρος και το εσωτερικό.

Το TGE διατίθεται όπως και το Crafter σε εκδόσεις με τρία διαφορετικά μήκη (από 5.983 έως 7.388 mm η μακριά έκδοση), τρία διαφορετικά ύψη οροφής (από 2.340 έως 2.800mm), με τον μέγιστο όγκο φορτίου να φτάνει τα 18,3 κυβικά μέτρα.

Κινείται από έναν 2,0 λίτρο πετρελαιοκινητήρα TDI Euro6 με ένα ή δύο turbo με απόδοση 102 έως 177 άλογα που συνδυάζεται με ένα 6ταχυτο μηχανικό ή ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς, στους πίσω αλλά και σε όλους τους τροχούς.

Το αυτοκίνητο διαθέτει αρκετά συστήματα ασφαλείας όπως σύστημα αναγνώρισης κόπωσης, adaptive cruise control, multi-collision brake, Emergency Brake Assist, back up assist, βοηθό ελιγμών τρέιλερ και άλλα πολλά τα οποία είναι στον στάνταρ ή έξτρα εξοπλισμό.

Η MAN θα διαθέσει αρχικά το TGE στην αγορά της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Ολλανδίας με τις πωλήσεις στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες να ξεκινούν από το Φθινόπωρο. Για την ώρα φαίνεται, πως δεν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πωλείται στην Βόρεια Αμερική.

ΠηγήMAN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...