Το αγωνιστικό Kia cee’d TCR δείχνει άκρως υποσχόμενο

Σχετικά άρθρα

692350

H Kia στις αρχές του περασμένου Απριλίου έδωσε στη δημοσιότητα τη πρώτη φωτογραφία του αγωνιστικού της αυτοκινήτου για το πρωτάθλημα TCR International Series, το οποίο βασίζεται στο cee’d.

Υπεύθυνη για την εξέλιξη του είναι η αυστριακή εταιρία STARD (Stohl Advanced Research and Development), έμπειρη στο χώρο της έρευνας και ανάπτυξης και μακροχρόνια συνεργάτης της Kia, καθώς η STARD βρίσκεται πίσω από την επιτυχημένη εμπλοκή της εταιρίας στο Κινέζικο πρωτάθλημα τουρισμού, με το Kia K3S.

Το 5-θυρο Kia cee’d TCR είναι ακόμα υπό εξέλιξη, με το τελικό αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται τον Σεπτέμβριο, και τις παραδόσεις να ξεκινούν πριν την έναρξη της σεζόν του 2017. Το κόστος του -σύμφωνα με τους κανονισμούς- δεν μην υπερβαίνει τις €90.000 και θα κινείται με έναν νέο 2.0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 330 ίππων, ενώ θα έχει όλες τις απαραίτητες τεχνικές λύσεις που επιτρέπει η FIA για το πρωτάθλημα, όπως σειριακό κιβώτιο με paddles, κλωβό ασφαλείας, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και βελτιωμένο αεροδυνομικό bodykit με φαρδιά φτερά, τεράστιο μπροστά carbon splitter και μεγάλη αεροτομή.

O διευθύνων σύμβουλου της STARD, Michael Sakowicz δήλωσε σχετικά:

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την πρόοδο τους τελευταίους μήνες, και είμαστε πολύ σίγουροι ότι το αυτοκίνητο θα είναι άκρως ανταγωνιστικό σε όλα τα πρωταθλήματα TCR.

Το πρόγραμμα δοκιμών πηγαίνει πολύ καλά και τα αποτελέσματα υπερέχουν των προσδοκιών μας. Εξελίσσουμε ένα αγωνιστικό αυτοκινήτου για ιδιώτες, για έναν πελάτη με πολύ σαφείς και αυστηρές κατευθυντήριες οδηγίες. Ως εκ τούτου, είμαστε ακόμη πιο ικανοποιημένοι ότι είμαστε απόλυτα συνεπείς με το πρόγραμμα.

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν εκτός από την Kia, οι Alfa Romeo, Seat, Volkswagen, Opel και Honda, με την επίσημη παρουσίαση του να γίνεται αργότερα μέσα στη χρονιά, μετά το πέρας του εκτενούς προγράμματος δοκιμών, κάνοντας διαθέσιμο το αυτοκίνητο σε ιδιώτες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Δες το εργοστάσιο της Xiaomi να παράγει ένα SU7 κάθε 76 δευτ.

Στα τέλη του περασμένου έτους η Xiaomi εισήλθε στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάζοντας το SU7. Οι παραγγελίες αυτού άνοιξαν πριν περίπου δύο εβδομάδες, με...