Πως θα μοιάζουν οι ταμπέλες κυκλοφορίας στο μέλλον;

Σχετικά άρθρα

roadsigns-in-the-future (2)

Η εξέλιξη ενός πράγματος είναι πολλές φορές επακόλουθο της εξέλιξης ενός άλλου. Τα τελευταία χρόνια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και δεν ήρθαν απλά για να μείνουν, αλλά για να κατακτήσουν σιγά σιγά την αγορά. Μαζί τους έφεραν και την ανάγκη για δημιουργία ενός δικτύου φόρτισης και τη συνεχή ανάγκη για επέκτασή του. Σειρά έχουν πάρει τα αυτόνομα αυτοκίνητα, τα οποία δεν θα αργήσουμε πολύ να τα δούμε να κυκλοφορούν ανάμεσα μας στους δρόμους, κανονικά και με το νόμο. Αυτά και μερικές ακόμα τεχνολογικές εξελίξεις έδωσαν τροφή στη φαντασία της ομάδας του CarKeys για να σχεδιάσουν κάποιες πιθανές πινακίδες σήμανσης που θα κάνουν την εμφάνισή τους στο μέλλον.

roadsigns-in-the-future (1)

Η πρώτη πινακίδα είναι το όνειρο των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς μια λωρίδα στην οποία θα μπορούν να κινούνται τα ηλεκτρικά οχήματα και να φορτίζονται ασύρματα θα απαλλάξει τους χρήστες αυτών από το άγχος της αυτονομίας. Αν και δεν είναι πια σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς ήδη πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται πάνω στα επαγωγικά συστήματα φόρτισης, δεν πιστεύω πως θα περιμένουμε πολλά χρόνια ώστε να δούμε αυτή την πινακίδα στους δρόμους.

roadsigns-in-the-future (3)

Η επόμενη πινακίδα αφορά τα αυτόνομα αυτοκίνητα, για τα οποία θα μπορούσε να υπάρχει μία αποκλειστική λωρίδα κίνησης, ή ακόμα καλύτερα για τα αυτόνομα λεωφορεία, που θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα και να βοηθήσουν αρκετά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις μεγαλουπόλεις.

roadsigns-in-the-future (5)

Παρακάτω βλέπουμε μια πινακίδα για το γνωστό κινέζικο λεωφορείο που θα περνούσε πάνω από τα αυτοκίνητα, παρόλο όμως που όλο αυτό αποδείχτηκε φάρσα δεν αποκλείεται η ιδέα αυτή να εφαρμοστεί, και να τη δούμε να παίρνει σάρκα και οστά από κάποιους άλλους, οπότε μια τέτοια πινακίδα θα είναι απαραίτητη ούτως ώστε να προειδοποιεί τους οδηγούς.

roadsigns-in-the-future

Μια άλλη λύση που βρίσκετε σε στάδιο δοκιμών είναι το Hyperloop . Όταν μπορέσει να εφαρμοστεί θα φέρει επανάσταση στις μεταφορές καθώς υπόσχεται ταχύτητες γύρο στα 700mph (1.126 χλμ/ώρα). Μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί με επιτυχία με ταχύτητες κοντά στα 400 mph (643 χλμ/ώρα) και αν όλα πάνε καλά στην εξέλιξη του, θα κάνει την εμφάνισή του στο μέλλον και τότε μάλλον θα δούμε και ταμπέλες σαν και αυτή.

roadsigns-in-the-future (6)

Τέλος μιας και η ρομποτική τεχνολογία έχει αντικαταστήσει αρκετά ανθρώπινα χέρια, αναμένεται να δούμε στο μέλλον ρομπότ να επισκευάζουν τους δρόμους και να εκτελούν εργασίες συντήρησης. Τότε οι γνωστές ταμπέλες για έργα μπορεί να αντικατασταθούν από κάποιες σαν και αυτή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...