Στο “σφυρί” μια άψογα συντηρημένη Citroen DS Super 5

Σχετικά άρθρα

Citroen DS super 5 -1

Για την Citroen DS δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στην ιστορία της αυτοκίνησης και έγινε ένα αυτοκίνητο-σύμβολο για την Citroen και όχι μόνο. Παρουσιάστηκε πριν από 61 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1955 στην έκθεση του Παρισιού, αντικαθιστώντας την Traction Avant και εντυπωσίασε τους πάντες με την τεχνολογία που κουβαλούσε για την εποχή της.

H λευκή “Γαλλίδα Θεά” DS Super 5 (αυτό σημαίνει το DS) , θα βγει σε δημοπρασία τον Σεπτέμβριο στο Salon Prive, και όπως βλέπεις κι στις φωτογραφίες είναι σε άψογη κατάσταση. Κατασκευάστηκε το 1973, είχε μόνο έναν ιδιοκτήτη, έχει αναπαλαιωθεί πλήρως και διαθέτει νέα ανοξείδωτη εξάτμιση, έχει αντικατασταθεί ο δίσκος-πλατό, τοποθετήθηκαν νέα ελαστικά και δεν έχει ίχνος σκουριάς.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει εμφανιστεί στο Top Gear και το Fifth Gear και έχει κερδίσει πάνω από 200 βραβεία σε διαγωνισμούς, ενώ του έχει προσφερθεί και μια θέση στο μουσείο της Citroen στην Γαλλία. Ο κινητήρας του είναι ένα τετρακύλινδρος 2,2 λίτρων με 115 ίππους και 171 Nm ροπής και έκανε τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 12,5 δευτερόλεπτα.

Η Silverstone Auctions που είναι υπεύθυνη για την δημοπρασία της, υποστηρίζει πως η καλή κατάσταση που βρίσκεται το αυτοκίνητο αλλά και η ιστορία που κουβαλά, θα καταφέρει να πιάσει τιμή από 75.000 έως 90.000 λίρες Αγγλίας (87.997 έως 105.596 ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα