Η Ιαπωνία θα αναπτύξει τρισδιάστατους χάρτες για τα αυτόνομα ως το 2020

Σχετικά άρθρα

japan-to-develop-3-d-maps-for-self-driving-cars_1

Η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει του θερινούς ολυμπιακούς αγώνες του 2020 και προετοιμάζεται πυρετωδώς για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Όπως ξέρεις οι Ολυμπιακοί είναι ένα μέσο προβολής της χώρας και πέραν των σταδίων. Έτσι ένα από τα project που θα κάνουν τον πλανήτη να παραμιλάει για τη Ιαπωνία, είναι η τρισδιάστατη χαρτογράφηση των δρόμων και η χρήση αυτών των χαρτών από αυτόνομα οχήματα!

Για το εγχείρημα αυτό, που ονομάζεται Dynamic Map Planing έχει στηθεί μια κοινοπραξία αρκετών εταιρειών, ώστε να υπάρχει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και διαμοιρασμός του κόστους. Σε αυτή συμμετέχουν 9 αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και εταιρείες χαρτογράφησης και τεχνολογίας. Όλοι οι αυτοκινητόδρομοι θα χαρτογραφηθούν με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα και η ιδέα της τρισδιάστατης χαρτογράφησης είναι συμπληρωματική του GPS. Δείχνει δηλαδή πράγματα που πολλές φορές δεν φαίνονται στο GPS. Οι ανωφέρειες/κατωφέρειες, τα σήματα, τα γύρω κτίσματα και εμπόδια θα αποτυπωθούν με μεγάλη λεπτομέρεια.

Έτσι τα αυτόνομα οχήματα θα είναι αρκετά πιο προετοιμασμένα για αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσουν, όπως για παράδειγμα να φρενάρουν στις κατηφόρες, να ξέρουν τα σήματα για την τήρηση του ΚΟΚ, να γνωρίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε καμπής ώστε να προσαρμόζουν την ταχύτητά τους και τις γραμμές τους αναλόγως. Πέραν βέβαια της αυτοκίνησης η τρισδιάστατη χαρτογράφηση θα είναι ένα μεγάλο άλμα στην τεχνολογία χαρτογράφησης και πλοήγησης.

ΠηγήNikkei

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Honda teasάρει ένα νέο ηλεκτρικό με σφηνοειδές σχήμα

Λίγες εβδομάδες μετά την κοινή ανακοίνωση από Honda και GM για τη μη συνεργασία στην ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων (EV), η ιαπωνική εταιρία έδωσε...

Μνημόνιο Συνεργασίας Stellantis και CATL για LFP μπαταρίες στην Ευρωπαϊκή αγορά

Η Stellantis και η CATL ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή ενός μη δεσμευτικού Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) για την προμήθεια κυψελών και μονάδων LFP μπαταριών, ώστε...