Marchionne: Έκανα λάθος με το Dodge Dart

Σχετικά άρθρα

2016 Dodge Dart Blacktop

Η Dodge έβγαλε το Dart στην αγορά το 2012, με την FCA να ήθελε το μεσαίο σεντάν, που βασίστηκε στην πλατφόρμα της Alfa Romeo Giulietta, να πάει καλά από πλευράς πωλήσεων, αλλά τελικά, οι μειωμένες πωλήσεις οδήγησαν την εταιρία να πάρει την απόφαση να το καταργήσει μέσα στους επόμενους μήνες, μαζί με το Chrysler 200, ώστε να εστιάσει στη παραγωγή SUV και crossover μοντέλων.

Σύμφωνα με τον Sergio Marchionne, η πορεία του Dart καταδικάστηκε από την αρχή, κυρίως από την δική του επιλογή να τοποθετήσει σε αυτό ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και μικρούς κινητήρες για την αμερικανική αγορά. Όπως παραδέχτηκε ο Marchionne, μπορεί το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη να είναι δημοφιλής στην Ευρώπη, αλλά δεν έπεισε τους Αμερικάνους καταναλωτές, παρά το γεγονός πως με αυτό αυξανόταν η οικονομία καυσίμου. Βλέπεις οι χαμηλές τιμές των καυσίμων στις Η.Π.Α δεν συνέβαλαν ώστε οι καταναλωτές να σκέφτονται τις μειωμένες καταναλώσεις που τους προσφέρουν τα αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι πωλήσεις των μεσαίων μεγέθους σεντάν μειώνονται σταθερά από το 2012 στις Η.Π.Α και για φέτος αναμένεται να πουληθούν “μόλις” 2,2 εκατομμύρια, από τα 2,4 εκατομμύρια που ήταν ο στόχος. Από την άλλη, οι πωλήσεις των compact και subcompact SUV, έχουν αυξηθεί από τα περίπου 1,3 εκατ. αυτοκίνητα το 2010 στα 3,2 εκατ. αυτοκίνητα το 2015, και έτσι έγιναν τα best-seller μοντέλα της αγοράς.

Η FCA έχει καταλάβει πως πλέον το “παιχνίδι” των πωλήσεων εξαρτάται από τα SUVs και τα Crossovers και έτσι εστιάζει σε αυτά. Τον Νοέμβριο θα παρουσιάσει τον αντικαταστάτη των Patriot και Compass.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...