Αυτό το Focus FR200 κάνει 70.700€ και… “δεν είναι αυτό που νομίζεις”!

Σχετικά άρθρα

focus-fr200-2

Πρώτα από όλα θα ήθελα να πεις με ειλικρίνεια, αν αναγνώρισες το αμάξι από την εικόνα και μόνο. Έχει τόσες επεμβάσεις πάνω του, που έγινε πραγματικά αγνώριστο. Αλλά δε θα σε κρατήσω σε αγωνία, αν ακόμη αναρωτιέσαι. Πρόκειται για ένα Ford Focus, μοντέλο του 2000, αλλά όχι οποιοδήποτε Ford Focus. Με κωδική ονομασία “FR200” (Ford Racing), είναι ένα από τα τρία (!) που είδαν τον δρόμο της παραγωγής. Όλο αυτό ήταν ένα project της ίδιας της Ford, μαζί με την McLaren Vehicle Development (καμία σχέση με τη συνονόματη αγγλική φίρμα), όπου χάρη στις επεμβάσεις της δεύτερης ο δί-λιτρος zetec ανέβαινε στους 304 ίππους, ενώ το αγωνιστικό τμήμα της πρώτης θα φρόντιζε να τα “δαμάσει”, εστιάζοντας στα κρατήματα και γενικότερα την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου. Όλα αυτά με κόστος 200.000€!

2001-Ford-Focus-FR200-5

Μιλάμε λοιπόν για ένα εξαιρετικό σπάνιο αμάξι, και όχι για κάτι απλά “φτιαγμένο” από έναν ιδιώτη, όπως μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Όλες οι επεμβάσεις είναι από την ίδια τη Ford, ακόμη και αυτή η αεροτομή. Το αμάξι είναι σχεδόν αχρησιμοποίητο, με τα 1.000 περίπου χιλιόμετρα, να έχουν γίνει σε συμμετοχές σε κάποια shows. Όπως και να χει, εγώ εκείνο που θα άλλαζα σίγουρα, είναι το εκπληκτικό… αυτοκόλλητο, που είναι σαν την “αστερόεσσα” σε σχήμα φωτιάς και που επεκτείνεται μέχρι και στις ταπετσαρίες καθισμάτων, αλλά και των πορτών του εσωτερικού. Νομίζω χαλάει την εικόνα του σπάνιου αυτού αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...