Αυτόνομο ανατρεπόμενο φορτηγό από την Komatsu

Σχετικά άρθρα

Komatsu-self-driving-dump-truck-760x405

Η αυτόνομη οδήγηση βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, που σημαίνει ότι η ανάγκη ύπαρξης οδηγού είναι απαραίτητη για να αναλάβει το τιμόνι όταν και αν χρειαστεί. Παρ όλα αυτά η Komatsu αποδεικνύει ότι η απουσία του οδηγού από το όχημα μπορεί να λειτουργήσει και ως πλεονέκτημα.

Φαντάσου ένα τεράστιο ορυχείο όπου δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι να περπατάνε μέσα σε αυτό και δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη οδηγού μέσα σε αυτού του είδους τα οχήματα, ώστε να επαναλαμβάνει το ίδιο δρομολόγιο κάθε ημέρα. Το 2008, όταν η Komatsu ξεκίνησε να ασχολείται με την αυτόνομη οδήγηση, τα οχήματα που χρησιμοποιούσε ήταν τα συμβατικά της και πρόσθετε εξοπλισμό ώστε να τα μετατρέψει σε αυτόνομα. Τώρα όμως επανασχεδίασε από την αρχή τα φορτηγά της, χωρίς να τοποθετεί κάπου την καμπίνα του οδηγό πάνω στο όχημα, όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες.

komatsu-autonomous-truck-2

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα από αυτού του είδους τον σχεδιασμό, είναι ότι το όχημα μπορεί να κινείται εξίσου το ίδιο και με το μπροστινό αλλά και με το πίσω μέρος. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτεί χώρος για μανούβρες και στην περίπτωση που είχε οδηγό δεν απαιτεί την κίνηση με την όπισθεν με την χρήση των καθρεπτών. Σε αυτό βοηθάει η μετάδοση της κίνησης και το στρίψιμο όλων των τροχών.

Ένα άλλο θετικό χαρακτηριστικό του είναι, ότι λόγω του ότι το δεν διαθέτει εμπρός και πίσω μέρος , το φορτίο που μπορεί να κουβαλήσει πάνω από 250 τόνους που κατανέμεται εξίσου σε όλους τους τροχούς με αποτέλεσμα να δέχεται το maximum σύμφωνα με τον όγκο του.

komatsu-autonomous-truck-1

Η ιπποδύναμη του αγγίζει τους 2.700 ίππους, η ταχύτητα του κυμαίνεται στα 64 χλμ/ώρα και έχει μήκος 15 μέτρα και πλάτος 8,5 μέτρα. Τα γιγάντια ελαστικά του έχουν διαστάσεις 59/80R63. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση για το πότε θα είναι διαθέσιμα τα οχήματα της Komatsu, αλλά όλα δείχνουν ότι έχουν ένα πολύ υποσχόμενο και παραγωγικό μέλλον, μιας και δεν θα υπάρχει λόγος να σταματάει η παραγωγή για διαλείμματα και θα ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι για ατυχήματα.

ΠηγήKomatsu

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα