Η Toyota λέει πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα πρέπει να διανύσουν 14,2 δισ. χιλιόμετρα

Σχετικά άρθρα

a-huge-toyota-logo-stands-at-a-car-dealership-1

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα μπορεί να βρίσκονται ήδη ανάμεσα μας, αλλά αυτό γίνεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και σίγουρα υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και πολλά χιλιόμετρα δοκιμών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota, Akio Toyoda, σε δηλώσεις που έκανε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, παραδέχτηκε πως ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτούνται πολλά χιλιόμετρα δοκιμών μέχρι να καταστεί ασφαλές ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, ούτως ώστε να βγει προς πώληση. Η Toyota εργάζεται πυρετωδώς πάνω στα αυτόνομα και κύριο μέλημα της είναι η ασφάλεια των επιβατών αλλά και το πως θα χειριστεί το θέμα της μετάβασης του αυτοκινήτου από την αυτόνομη λειτουργία στη χειροκίνητη και το ανάποδο. Σύμφωνα με την εταιρία, θα πρέπει να διανυθούν 14,2 δισεκατομμύρια χιλιομέτρων σε δοκιμές από τα αυτόνομα αυτοκίνητα για να εξαλειφθούν τα όποια προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν στη λειτουργία τους .

Ο κύριος Toyoda πρόσθεσε πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα είναι πολύ χρήσιμα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες, αλλά και για τους ηλικιωμένους που δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο, βοηθώντας τους έτσι σε μεγάλο βαθμό στις μετακινήσεις τους. Επίσης, ανέφερε πως η Toyota εργάζεται πάνω σε μια λειτουργία οδήγησης τύπου σοφέρ και το πιο σημαντικό απ’ όλα, πως ότι η εταιρία έχει δεσμευτεί να κάνει τα αυτοκίνητα αυτά διασκεδαστικά στην οδήγηση.

Αν ένα αυτοκίνητο δεν είναι απολαυστικό στην οδήγηση, τότε ποιος ο λόγος

Τέλος αποκάλυψε και τη συνεργασία της Toyota με την Microsoft, η οποία θα τροφοδοτεί την αγωνιστική ομάδα της Toyota Gazzo racing WRC, βοηθώντας την στην ανάπτυξη συστημάτων πληροφορικής πάνω στον τομέα της ανάλυσης και της ανταλλαγής πληροφοριών.

Ελπίζω στο δρόμο της εξέλιξης και των δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων που έχουν να διανύσουν ακόμα τα αυτόνομα αυτοκίνητα, να μη χαθεί η απόλαυση της οδήγησης από το DNA τους και να αφήσουν ένα παραθυράκι λειτουργίας μερικών χιλιομέτρων αγνής απολαυστικής οδήγησης στα ανθρώπινα χέρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...
Autoblog.gr