DTM 2017: O Massa θα ανεβάσει το επίπεδο;

Σχετικά άρθρα

felipe-massa

Είναι πλέον και επίσημα γνωστό, ότι ο Felipe Massa θα αγωνιστεί για τελευταία φορά φέτος στην Formula 1 και ήδη οι φήμες άρχισαν για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του 35-χρονου Βραζιλιάνου, με τα πρωταθλήματα των WEC, DTM και Formula E να φέρονται να “διεκδικούν” τον πιλότο της Williams Mercedes.

Όσον αφορά το DTM, οι σκέψεις των αγωνιστικών διευθυντών των ομάδων φαίνονται να είναι μοιρασμένες, από την άλλη, ο ίδιος ο Massa, σε επίσκεψή του στον αγώνα του Norisring δύο χρόνια πριν, εκφράστηκε με θερμά λόγια για το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Για να δούμε, όμως, τι δήλωσαν οι Dieter Gass και Jens Marquardt, οι αγωνιστικοί διευθυντές της Audi και BMW αντίστοιχα, αρχίζοντας από τον πρώτο:

Αρκετοί πιλότοι της F1 έχουν δείξει ενδιαφέρον κατά το παρελθόν για το DTM, αλλά στην περίπτωση του Massa, δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα ανεβάσει το επίπεδο του πρωταθλήματος για το 2017.

Από την άλλη, ο αγωνιστικός διευθυντής της BMW φαίνεται από τις δηλώσεις του να είναι πιο αισιόδοξος:

Φυσικά και είναι σημαντικό για την ποιότητα του πρωταθλήματος να αγωνίζονται τέτοιοι οδηγοί στο DTM, όπως ο Massa, που είχε μια εντυπωσιακή καριέρα στη Formula 1. Για να σκέφτεται το μέλλον του στο DTM, σημαίνει ότι μάλλον κάτι καλό κάνουμε εδώ.

Ένα πετυχημένο πέρασμα του Massa στο DTM το θεωρώ πιθανό, αν και ο Βραζιλιάνος θα πρέπει να παλέψει αρκετά. Όπως και στο παράδειγμα του Glock, το πέρασμα από την F1 στο DTM δεν είναι απλό. Αλλά, κι ο Paul di Resta (σ.σ πρωταθλητής του 2010) απέδειξε ότι μπορεί να είναι επιτυχές. Θα ήταν ενδιαφέρον, αν επέλεγε ο Massa το DTM, να δείξει έμπρακτα το 2017 τι θα μπορούσε να κάνει στην πίστα.

Οι “σειρήνες” του DTM δεν είναι οι μόνες, όπως είδαμε, αλλά και το πρωτάθλημα της Formula E κερδίζει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών, με τελευταία τη Mercedes να δηλώνει το “παρών” και να συμμετέχει στο πρωτάθλημα του 2018. Δεδομένου των σχέσεων Williams και Mercedes, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Βραζιλιάνος να “μετακομίσει” στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα.

Σε δήλωσή του, ο Massa ανέφερε στον βραζιλιάνικο τύπο, μεταξύ άλλων:

Πιστεύω ότι πολλές από τις συνεργασίες μου θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για το μέλλον μου. Αλλά για να πω την αλήθεια, δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση. Οι συζητήσεις τώρα ξεκινούν, θέλω να είμαι σίγουρος για το τι κάνω, αλλά το μέλλον μου δεν είναι μόνο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Σίγουρα θέλω να αγωνίζομαι διότι είναι αυτό που μ’αρέσει να κάνω, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτώ.

Μολονότι εμφανίζεται αινιγματικός ως προς τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο Massa, αν επιλέξει να κάνει το βήμα στο DTM, θα είναι ένας ακόμη από τους πρώην πιλότους της F1 που θα προσπαθήσει να κάνει το κάτι παραπάνω, και γιατί όχι, να κατακτήσει και τον τίτλο, πράγμα που, στη σύγχρονη εποχή του DTM, κανείς δεν το έχει καταφέρει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...