723687

Η Mercedes θα παρουσιάσει τη νέα G-Class μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και έτσι συνεχίζονται εντατικά οι δοκιμές εξέλιξης της. Η υπάρχουσα γενιά βρίσκεται στην αγορά για 38 χρόνια και η νέα, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό το πλατύτερο σώμα κατά 10 εκατοστά, θα προσφέρει φαρδύτερο μετατρόχιο, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά της. Το βάρος της αναμένεται να μειωθεί κατά 200-400 κιλά, μιας και θα κάνει χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμινίου, ενώ για πρώτη φορά θα προσφέρεται και με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt.

Λόγω των μεγαλύτερων διαστάσεων, θα προσφέρει ακόμη πιο ευρύχωρο εσωτερικό, ενώ μηχανικά θα εξοπλίζεται με V6 και V8 κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και στη κορυφή της γκάμας θα υπάρξουν οι G63 AMG και G65 AMG.

Η νέα G-Class θα φορέσει πνευματική ανάρτηση για πρώτη φορά, με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να αυξομειώσουν την απόσταση του αυτοκινήτου από το οδόστρωμα με το πάτημα ενός κουμπιού, με το σύστημα διεύθυνσης να είναι ηλεκτρομηχανικό, και την μπροστά ανάρτηση να διαθέτει πολλαπλούς συνδέσμους.

Με πολύ λίγο καμουφλάζ κυκλοφορεί πλέον και η ανανεωμένη S63 AMG η οποία διαθέτει μικρές αλλαγές, όπως LED  φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω, νέους προφυλακτήρες και νέα γρίλια, ενώ θα προσφέρεται με νέες ζάντες και νέα χρώματα. Στο εσωτερικό συναντάμε νέο τριάκτινο τιμόνι, νέα διακοσμητικά, με τις δύο οθόνες να είναι καινούργιες και να μην υπάρχει πλαίσιο και κουμπιά ανάμεσά τους.