Πότε πρέπει να αλλάζεις ταχύτητες για καλύτερη επιτάχυνση

Σχετικά άρθρα

724856

Προκειμένου να επιτευχθεί η γρηγορότερη επιτάχυνση ενός αυτοκινήτου είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πότε ακριβώς πρέπει να γίνει η αλλαγή ταχυτήτων. Η μέγιστη επιτάχυνση συμβαίνει όταν η ροπή του τροχού είναι όσο το δυνατό υψηλότερη και γι’αυτό οι αλλαγές των ταχυτήτων πρέπει να γίνονται όταν η ροπή του κινητήρα έχει πέσει αρκετά και η ταχύτητα που βρίσκεται επιλεγμένη στο κιβώτιο δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα στη ροπή.

Σε πολλά αυτοκίνητα, αυτό συμβαίνει όταν ο κινητήρας φτάσει στα κόκκινα του ορίου περιστροφής του, αλλά στα αυτοκίνητα με πολλές ταχύτητες αλλά και με κοντές σχέσεις τα πράγματα είναι διαφορετικά. O Jason Fenske του Engineering Explained μας εξηγεί σε νέο video, πως προκειμένου να μπορεί κάποιος να προσδιορίσει πότε πρέπει να αλλάξει ταχύτητα θα πρέπει να γνωρίζει την καμπύλη ιπποδύναμης/ροπής του αυτοκινήτου του, τις σχέσεις μετάδοσης του κιβωτίου ταχυτήτων, το όριο περιστροφής του κινητήρα, όπως επίσης και την τελική σχέση μετάδοσης του κιβωτίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...