Η Volkswagen θέλει να γίνει ο ηγέτης της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων

Σχετικά άρθρα

vw-i-d-concept

Η Volkswagen στη προσπάθειά της να αφήσει πίσω της το Dieselgate κάνει στροφή στα ηλεκτρικά μοντέλα και μετά τη παρουσίαση του I.D Concept, δηλώνει πως στόχος της είναι γίνει ο ηγέτης της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η έκδοση παραγωγής του I.D Concept θα παρουσιαστεί το 2020 με τον Christian Senger, επικεφαλής του τμήματος e-mobility της VW να δηλώνει πως πρώτος στόχος για την VW είναι να πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ απώτερος στόχος είναι η VW γίνει η εταιρία με τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.

Το κόστος των μπαταριών όλο και μειώνεται, όπως και η τεχνολογία φόρτισης τους και πλέον μένει να λυθεί και το θέμα με την αυτονομία, ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να γίνουν πραγματικά ανταγωνιστικά με τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Harald Hendrikse, προειδοποιεί ωστόσο πως η μετάβαση της VW στα ηλεκτρικά μοντέλα θα γίνει επικερδής προς τα τέλη της επόμενης δεκαετίας, λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το κόστος της τεχνολογίας, τον ανταγωνισμό και τη ζήτηση. H Tesla π.χ, εξακολουθεί να χάνει χρήματα, με τον CEO της Fiat Chrysler Sergio Marchionne να παρακαλά τους καταναλωτές να μην αγοράσουν ένα 500e, μιας και από κάθε πώληση, η εταιρία του χάνει 14.000 δολάρια . Όπως καταλήγει ο Hendrikse, με τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να μην αποκαλύπτουν τα οικονομικά στοιχεία για τα ηλεκτρικά τους προγράμματα, είναι λογικό να υποθέσουμε πως κανείς δεν βγάζει χρήματα ακόμη από αυτά, κάτι που κάνει τους επενδυτές να είναι νευρικοί για την μετάβαση του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας στα ηλεκτρικά οχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...