Μια Lamborghini Sesto Elemento πωλείται για 2,65 εκατ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

sesto_elemento_track_51

Η Lamborghini κατασκεύασε μόλις 20 Sesto Elemento και μια από αυτές πωλείται στο Λονδίνο. Έχει διανύσει μόλις 10 χλμ και ο έμπορος που έχει αναλάβει την πώλησή της, ζητά το ποσό των 2.650.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά και μόνο μέσα σε πίστες και να θυμίσω πως κινείται από έναν 5,2 λίτρων, V10, ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα που αποδίδει 570 άλογα και 540 Nm ροπής. Αυτός, συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, ημι-αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης. Με δεδομένο ότι βάρος της είναι πάρα πολύ χαμηλό –δεν ξεπερνά τα 999 κιλά, οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές. Τα πρώτα 100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική είναι μεγαλύτερη των 300 χλμ/ώρα.

Το εκπληκτικό του αυτοκινήτου είναι ότι η δομή του ανθρακονήματος δεν είναι μόνο στο carbon monocoque σασί τύπου μπανιέρας, αλλά ότι το CFRP εκτείνεται στην μπροστά δομή, στα εξωτερικά panels αλλά και στα σημεία πρόσκρουσης! Carbon είναι επίσης, μεγάλο κομμάτι της ανάρτησης, οι ζάντες και ο άξονας μετάδοσης! Ακόμη ένα εξωτικό υλικό που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι της Lamborghini είναι το Pyrosic, ένα προηγμένο γυάλινο-κεραμικό υλικό το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις απολήξεις των εξατμίσεων. Στο εσωτερικό τώρα, σίγουρα δεν μοιάζει με την συμβατική εικόνα που έχουμε συνηθίσει σε όλα τα αυτοκίνητα. Μια δομή από κομμάτια carbon δημιουργούν το εσωτερικό. Όπου και αν κοιτάξεις βλέπεις μόνο ανθρακόνημα με το μόνο που σπάει στην μαύρη μονοτονία να είναι τα κόκκινα υφάσματα των καθισμάτων τα οποία αποτελούν μέρος του monocoque σασί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτή η μπλε Lamborghini Countach LPI 800-4 πωλείται για 3,3 εκατ. δολάρια

Το καλοκαίρι του 2021 η Lamborghini γιόρτασε τα 50στα γενέθλια της Countach παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού της supercar, με τις παραδόσεις της...

Δες μια twin-turbo Lamborghini Huracan να πιάνει τα 363 χλμ/ώρα στην Autobahn

Αυτή η Lamborghini Huracan Performance έχει αποκτήσει διπλά turbo, με τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα να αποδίδει 1.250 άλογα με 1.100 Nm ροπής και όπως...
Autoblog.gr