Η Tesla ετοιμάζει ειδικό γυαλί για το Model 3 και νέες μπαταρίες

Σχετικά άρθρα

tesla-model-3

Σύμφωνα με τον Elon Musk, η Tesla έχει δημιουργήσει μια νέα ομάδα που ασχολείται με την τεχνολογία γυαλιού, με το Model 3 να επωφελείται από αυτή. Η τεχνολογία επιτρέπει στην Tesla να κατασκευάσει ισχυρά γυάλινα πάνελ, με τον Mike Pilliod, πρώην μηχανικός της Apple, να ηγείται της συγκεκριμένης ομάδας. Το πρώτο μοντέλο που θα εξοπλιστεί με αυτόν τον νέο τύπου γυαλιού θα είναι το Model 3, με την οροφή του να αποτελείται από δύο μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Επίσης εικάζεται πως ίσως η Apple εξοπλίσει το Model 3 και με ηλιακό πάνελ στην οροφή.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Musk ισχυρίστηκε πως μια νέα μπαταρία που ετοιμάζει η Tesla σε συνεργασία με την Panasonic στο Gigafactory και θα μπει στη παραγωγή πριν από το τέλος του έτους, θα είναι η καλύτερη και φθηνότερη μπαταρία του κόσμου, έχοντας την καλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από κάθε άλλη μπαταρία.

Επί του παρόντος, η Tesla χρησιμοποιεί τις μπαταρίες 18650 που  έχουν 18 mm σε διάμετρο και 65 mm σε μήκος, με τις νέες μπαταρίες να έχουν διάμετρο 21 mm και 70 mm μήκος. Οι μπαταρίες 18650 έχουν ενεργειακή πυκνότητα 20 Wh/kg.

ΠηγήElectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...