Το μέλλον στα φιμέ τζάμια είναι εδώ

Σχετικά άρθρα

hondawindowshade

Η Honda μας έχει συνηθίσει να παρουσιάζει νέες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα της και ακόμα περισσότερο στη ρομποτική και τελευταία στα αεροπλάνα. Αυτή τη φορά όμως ασχολήθηκε με κάτι που δεν πήγαινε ο νους κανενός, με τα φιμε τζάμια. Κατευθείαν θα σκεφτείς πως σιγά, τι μπορεί να κάνει κανείς παραπάνω για τα τζάμια; Είτε θα βάλεις μεμβράνη είτε θα είναι από το εργοστάσιο φιμέ. Λάθος! Οι Ιάπωνες πατένταραν την ιδέα κατά την οποία υπάρχει κάτι στην επιφάνεια του τζαμιού που με το άγγιγμα σου μπορείς να αλλάξεις εσύ το κατά πόσο σκούρα η ανοιχτή θες να είναι η απόχρωση του.

Στο σχέδιο, φαίνονται οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να προσαρμόσεις το πόσο φως θα μπαίνει στην καμπίνα και μέχρι ποιο σημείο του τζαμιού χρειάζεσαι την προστασία! Η καινούρια αυτή πατέντα μπορεί να φανεί πάρα πολύ χρήσιμη στους οδηγούς και τους επιβάτες ενός οχήματος. Το μόνο μειονέκτημα…οι δαχτυλιές που φυσικά θα συσσωρεύονται στα τζάμια και θα χρειάζεται σκούπισμα συνέχεια, αλλά χαλάλι, τα πλεονεκτήματα είναι πολλά περισσότερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...