Marchionne: Τέρμα τα πεταμένα λεφτά στη Ferrari

Σχετικά άρθρα

GP BRASILE F1/2016

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες υποσχέσεις και τα πιο αισιόδοξα λόγια μας έρχονται από τη Ferrari. Έχουμε διαβάσει πολλάκις για μεγάλη βελτίωση την επόμενη σεζόν, ωστόσο τα γεγονότα διαψεύδουν την ιταλική ομάδα. Με τη φετινή σεζόν να έχει σχεδόν τελειώσει και το 2017 να προμηνύεται δύσκολο, οι μηχανικοί στο Maranello έχουν στραφεί αποκλειστικά στο νέο μονοθέσιο, με την ελπίδα να είναι ικανό για μάχες στις πρώτες θέσεις.

Τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί όλα αυτά τα χρόνια είναι πάρα πολλά, επομένως είναι λογικό οι υπεύθυνοι να μην είναι ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι η Scuderia έχει να πανηγυρίσει τίτλο από το 2008. Ο Sergio Marchionne δείχνει αποφασισμένος να το αλλάξει αυτό. Ο Πρόεδρος της Ferrari, βλέποντας ότι οι επενδύσεις στην ομάδα της Formula 1 δεν έχουν τα ανάλογα αποτελέσματα, ξεκαθαρίσει πως τα πεταμένα λεφτά έχουν τελειώσει, δηλαδή θα πρέπει να γίνεται πολύ καλύτερη αξιοποίηση των πόρων.

Θα σας πω κάτι ειλικρινές: νομίζω ότι έχω ρίξει όλα τα χρήματα που ήθελα σε αυτό. Το έχουμε κάνει αυτό στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι ποτέ δεν υπήρξε αντικείμενο ανάπτυξης στη Formula 1. Νομίζω ότι πρέπει να το χρησιμοποιούμε καλύτερα. Πολλά από τα χρήματα, όχι τα περισσότερα, ήταν λόγω του τρόπου που είμαστε οργανωμένοι. Νομίζω ότι αυτή δομή έχει τώρα αλλάξει. Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε και να μετριάσουμε τις προσδοκίες μας. Αλλά, όταν το μονοθέσιο ξεκινήσει τους αγώνες τον Μάρτιο του 2017, ό,τι κι αν είναι, θα είναι ορατό το αποτέλεσμα της νέας διαμόρφωσης.

TEST PRE-CAMPIONATO F1/2015

Ο Marchionne αρνείται να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το 2017. Έχοντας πέσει έξω για την SF16-H, ξεκαθαρίζει πως θα πρέπει το μονοθέσιο να πατήσει πίστα και μετά να σχηματιστεί γνώμη για την ταχύτητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Νομίζω ότι το πλήρωσα όταν προσπάθησα να κάνω εσωτερικές εκτιμήσεις  για τη βελτίωση του μονοθεσίου από το 2015 στο 2016. Δεν πρόκειται να το επαναλάβω για το μονοθέσιο το 2017, επειδή νομίζω ότι πρέπει να δούμε το μονοθέσιο στην πίστα. Νομίζω ότι συνεχίζουμε την πορεία μας στην ανάκαμψη. Προφανώς, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Έχουμε κάνει μερικές οργανωτικές αλλαγές στη Scuderia το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Εντός της ομάδας έχουν γίνει αλλαγές, με τον 64χρονο να λέει ότι αυτό γίνεται κυρίως για τις βάσεις του νέου μονοθεσίου.

Έχουμε μια νέα ομάδα που διαχειρίζεται το τεχνικό κομμάτι κι έχουμε πραγματικά ουσιαστικά δύο στόχους. Ο ένας είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη χρονιά όσο καλύτερα γίνεται. Αλλά, πολύ πιο σημαντικό είναι να βάλουμε τις σωστές παραμέτρους για το αυτοκίνητο του 2017, κάτι που πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας για φιλοδοξίες που έχουμε, ώστε να είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...