Ο Σόιμπλε πουλά την Autobahn

Σχετικά άρθρα

autobahn

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχεδιάζει να ιδιωτικοποιήσει τους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους, την γνωστή Autobahn. Σύμφωνα με τον Σόιμπλε οι μεγάλες ασφαλιστές εταιρίες και οι τράπεζες θα μπορούσαν να επενδύσουν για να εξαγοράσουν μέρος της Autobahn, ειδικά σήμερα που οι αποδόσεις των ομολόγων να είναι πολύ χαμηλές.

Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνησή του αναζητά κάποιους να αναλάβουν την χρηματοδότηση, την κατασκευή και την διαχείρηση των αυτοκινητοδρόμων. Η Γερμανική κυβέρνηση θέλει στην Autobahn να συμμετέχουν ιδιώτες επενδυτές, όπως έχει ήδη συμβεί στα Γερμανικά ταχυδρομεία (DHL) και στην Deutsche Telekom.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει συναντήσει έντονες αντιδράσεις για την αποφασή της να επιβάλει διόδια στην Autobahn, ειδικά από την Ε.Ε. Το σχέδιο του Σόιμπλε για την παραχώρηση των γερμανικών αυτοκινητόδρομων, θα συζητηθεί από την κυβέρνηση της Γερμανίας στις αρχές Δεκέβμριου, μιας και για να συμβεί η ιδιωτικοποίηση, θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.

ΠηγήDer Spiegel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...