Τέλος οι δοκιμές ελαστικών, σκληρή δουλειά περιμένει την Pirelli

Σχετικά άρθρα

ABU DHABI 2017 TYRE TEST

Τα τελευταία τους χιλιόμετρα έκαναν οι Mercedes, Red Bull και Ferrari για το 2017. Μπορεί η φετινή σεζόν να ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ωστόσο οι τρεις αυτές ομάδες έπρεπε να κάνουν τις τελευταίες δοκιμές, για λογαριασμό της Pirelli, ολοκληρώνοντας συνολικά 331 γύρους ή περίπου 1.840 χιλιόμετρα.

Πλέον, η ιταλική εταιρεία έχει πολλή δουλειά μπροστά της, καθώς θα πρέπει να κατασκευάσει τα ελαστικά για τη νέα σεζόν, τα οποία θα είναι κατά περίπου 25% πιο φαρδιά σε σχέση με φέτος. Με τις απαιτήσεις να είναι υψηλές από ομάδες και οδηγούς, οι μηχανικοί της Pirelli έχουν πολλή δουλειά στην ανάλυση των δεδομένων, έχοντας δοκιμάσει 96 διαφορετικές γόμες.

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, είναι ικανοποιημένος από τις φετινές δοκιμές, επισημαίνοντας τη σημαντική συμβολή των Mercedes, Red Bull και Ferrari.

Για το τελευταίο φετινό τεστ, είχαμε πέντε οδηγούς για τα ελαστικά του 2017, καθώς ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του προγράμματος με τρία μονοθέσια. Τώρα, ξεκινά η σκληρή δουλειά, έχοντας συγκεντρώσει και αναλύσει τα αποτελέσματα από τις 24 ημέρες των δοκιμών ή περίπου 12.000 χιλιόμετρα δοκιμών, προκειμένου να κατασκευάσουμε τα ελαστικά με τα οποία θα τρέξουμε την επόμενη σεζόν.

Στη συνέχεια, θα τα τρέξουμε στα μονοθέσια του 2017 για πρώτη φορά στις δοκιμές, τον επόμενο Φεβρουάριο. Το τελευταίο τεστ στο Abu Dhabi πήγε σύμφωνα με το σχέδιο και μπορέσαμε να πάρουμε δεδομένα από τις Mercedes, Red Bull και Ferrari. Χωρίς αυτές τις ομάδες, θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτό το αναπτυξιακό πρόγραμμα.

ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...