Η Saab επιστρέφει!

Σχετικά άρθρα

saab-logo1

H National Electric Vehicle Sweden (NEVS), η εταιρία που έχει αγοράσει ότι έχει απομείνει από την Saab, προσπάθησε να πάρει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος και του λογότυπου της Saab, αλλά τελικά οι προσπάθειές απέβησαν άκαρπες, μιας και η Saab AB, η σουηδική εταιρία αεροδιαστημικής που κατέχει το εμπορικό σήμα της Saab, δεν επέτρεψε στην NEVS να χρησιμοποιήσει το λογότυπο και το όνομά της Saab. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Saab AB, η εταιρία έχει αφαιρέσει το δικαίωμα στην NEVS να χρησιμοποιεί το σήμα και το όνομα της, και πλέον δεν υπάρχει καμία συζήτηση περί αυτού. Η απόφαση είναι ειλημμένη και αμετάκλητη.

saab-gripen-e-1

Ωστόσο το όνομα της Saab θα επιστρέψει στην αγορά, μιας και όπως δήλωσε ο CEO της Saab AB, σχεδιάζουν την επιστροφή της εταιρίας στην βιομηχανία αυτοκινήτων, όχι με κάποιο νέο μοντέλο, αλλά με νέες τεχνολογίες.

Βλέπεις η Saab AB εκτός από αεροσκάφη και πυραύλους, κατασκευάζει συστήματα ραντάρ και ειδικό λογισμικό. Η εταιρία έχει αναπτύξει την επόμενη γενιά του μαχητικού αεροσκάφους Gripen E, το οποίο θα μπει στις υπηρεσίες του στρατού από το 2019. Το αεροσκάφος χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικά ισχυρό λειτουργικό σύστημα που του επιτρέπει να προστεθούν και να αφαιρεθούν αναλόγως των αναγκών, λειτουργίες όπως ο έλεγχος των οπλικών συστημάτων κτλ, χωρίς να χρειάζεται να “πειραχτεί” κώδικας του βασικού λογισμικού. Φαντάσου το σαν ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα του κινητού σου τηλεφώνου, με τον κάθε στρατό να εγκαθιστά όποιο πρόγραμμα αυτός επιθυμεί.

saab-gripen-e-3

Το Gripen E διαθέτει επίσης ένα νέου τύπου ραντάρ που χρησιμοποιεί κυκλώματα κατασκευασμένα από νιτρίδιο γαλλίου και έτσι είναι σε θέση να χειριστεί πολύ υψηλά φορτία ρεύματος, επιτρέποντας στο ραντάρ, ακόμη και με μικρότερο σαρωτή, να “βλέπει” περισσότερα από ένα συμβατικό σύστημα. Τέλος το Gripen E είναι συμβατό με τα δίκτυα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς 5G.

Ωραία όλα τα παραπάνω λες και αναρωτιέσαι που κολλάνε στην αυτοκινητοβιομηχανία, ειδικά αν δεν σε λένε Bruce Wayne και οδηγείς τέτοια οχήματα. Θα σου απαντήσω, πως η Saab πιστεύει ότι το σύστημα της μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα στα αυτόνομα αυτοκίνητα και ελπίζει να βρει κάποια αυτοκινητοβιομηχανία η οποία δεν θέλει να επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ και να ξοδέψει αρκετά χρόνια ώστε να αναπτύξει το δικό της σύστημα.

saab-gripen-e-2

Σύμφωνα με τον Hakan Buskhe, CEO της Saab:

Την άνοιξη του 2017 θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία μιας νέας εταιρίας που θα συγκεντρώνει τις λύσεις μας και θα έχει ως στόχο τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με διάφορες εταιρίες και στοχεύουμε πρωτίστως στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...