Σίγουρη η Red Bull για τον κινητήρα της Renault το 2017

Σχετικά άρθρα

red-bull-racing

Αν κοιτάξουμε τα μονοθέσια της Red Bull από το 2014, ένα πράγμα ήταν που υστερούσε: το power unit. Η Renault μπήκε με το αριστερό στη νέα εποχή, παρόλο που πολλοί πίστευαν ότι θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα δυνατό και αξιόπιστο power unit. Τα πράγματα, όμως, έχουν αλλάξει και φέτος η γαλλική εταιρεία ήταν καλύτερη από ποτέ.

Με τα βλέμματα να έχουν στραφεί στο 2017, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Renault ετοιμάζει έναν ολοκαίνουριο κινητήρα για την ερχόμενη σεζόν, δίχως μάλιστα να υπάρχει το απαράδεκτο σύστημα των μαρκών, έτσι οι μηχανικοί θα είναι ελεύθεροι να τον βελτιώσουν όπως και όπου επιθυμούν. Ο Christian Horner, θεωρεί πως τα προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν, ελπίζοντας ότι η διαφορά στους κινητήρες θα μειωθεί σημαντικά εντός του 2017.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει εσωτερικά όσον αφορά την κινητήρα. Μετά από τις δυσκολίες του περασμένου έτους, ήταν ο καταλύτης για την θετική αλλαγή. Η αλλαγή έχει γίνει και το κέρδος φαίνεται μέσα από τη σεζόν. Όσο συνεχίζεται η ανάπτυξη, ελπίζουμε ότι αυτό θα μας οδηγήσει σε μια περιοχή μέσα στους επόμενους 12 μήνες, εκεί που ήμασταν με τους V8, δηλαδή μόνο ελάχιστα μακριά από τον καλύτερο κινητήρα.

christian-horner

Με τη Red Bull να είναι «μανούλα» στον σχεδιασμό και τους τεχνικούς στο Milton Keynes να ξέρουν πώς να βελτιώνουν ένα μονοθέσιο εντός της σεζόν, ο επί κεφαλής της αυστριακής ομάδας θέλει να πιστεύει ότι οι νέοι κανονισμοί θα ευνοήσουν την RBR, προκειμένου να κλείσει επιτέλους αυτή η μεγάλη διαφορά που έχει η Mercedes από το 2014.

Η αλλαγή των κανονισμών ταρακουνεί λίγο τα πράγματα. Νομίζω ότι οι αλλαγές στους κανονισμούς δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία για ‘μάς. Έχουμε μια δυνατή ομάδα, ένα δυνατό οδηγικό δίδυμο και όλα τα συστατικά για να μια δυνατή σεζόν την επόμενη χρονιά. Ελπίζουμε ότι θα κλείσουμε τη διαφορά κυριαρχίας που έχουμε δει με τη Mercedes.

Η φετινή σεζόν της Renault ήταν πολύ κακή, όμως οι Γάλλοι στοχεύουν σε μεγάλη βελτίωση για το 2017. Αυτό δεν είναι κάτι που ανησυχεί τον Horner, μιας και έχει τις διαβεβαιώσεις για την ισοτιμία που χρειάζεται μια κορυφαία ομάδα.

Έχουμε την εγγύηση της απόλυτης ισοτιμίας, και το να είμαστε το σημείο αναφοράς, είναι σπουδαίο γι’ αυτούς, ώστε να αξιολογούν τον εαυτό τους. Είναι σε μια διαδικασία ανάπτυξης, όπου θα έχουν μια άμεση αναφορά για το τι κινητήρα είναι ικανοί να κατασκευάσουν.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...