tyre-explosion

Με τόση πίεση που έχει μέσα του, δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο να εκραγεί ένα ελαστικό. Αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε ακόμα και πάνω στο δυναμόμετρο, ενώ σίγουρα η έκρηξη είναι εντυπωσιακή, ειδικότερα όταν τη βλέπεις σε αργή κίνηση. Όταν μιλάμε, όμως, για μεγάλα μεγέθη, τότε η δύναμη της έκρηξης είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Το περιστατικό συνέβη πιθανότατα κάπου στη Ρωσία, όταν μια μεγάλη νταλίκα πλησίασε ένα βενζινάδικο. Ο οδηγός έβαλε την όπισθεν και κινήθηκε ελάχιστα προς τα πίσω, με το ελαστικό τελικά να εκρήγνυται μερικά δευτερόλεπτα αργότερα. Το βενζινάδικο ήταν καλυμμένο με χιόνι, αλλά το ωστικό κύμα ήταν αρκετά δυνατό για να ρίξει ένα μεγάλο μέρος του χιονιού στο έδαφος.

 • Anestis Genk

  Μου έχει τύχει να το δω στον δρόμο. Το 2009 ήμουν στην εθνική κοντά στην Κατερίνη, αριστερή λωρίδα με ~200 (με μοτοσυκλέτα) και ακούω ένα μπαμ!
  Πρώτη σκέψη πως κάποια μπιέλα την κοπάνησε από τα κάρτερ (είναι επειδή έχω δει πολλά τέτοια θρίλερ, σε άλλους ευτυχώς). Οπότε με το που το άκουσα είδα αμέσως τα όργανα.
  Μόλις σήκωσα το βλέμα είδα σύννεφο σκόνης σκόνη στα 50-100 μέτρα και όλα τα αυτοκίνητα να ορμάνε αριστερά(προς την λωρίδα μου).
  Μετά είδα και το λάστιχο, δλδ το πέλμα που είχε γίνει μια λωρίδα, να φέρνει σβούρες στον αέρα και το φορτηγό να κάνει κάτι μικροζεμπεκιές.

  • Spider

   Το 1993 στην αριστερή παρατεταμένη στον Θεολόγο με κατεύθυνση προς Θες/νίκη (δεν ήταν βέβαια όπως είναι σήμερα ο δρόμος) μεσημέρι με σχεδόν 40 βαθμούς, 50-60 μέτρα μπροστά μου έσκασε το λάστιχο από προπορευόμενη νταλίκα. Το αποκολλημένο πέλμα πέρασε πάνω από την ανοιχτή ηλιοροφή του Uno turbo που οδηγούσα,για να προσγειωθεί στο καπό της celica που ακολουθούσε. Ο τύπος πίσω μου πρέπει να κατούρησε υδράργυρο…

  • ckbond

   Το 1991 ωσάν φανταράκος έκανα Auto Stop στην εθνική, στην γέφυρα της Αγχιάλου για όποιον γνωρίζει το σημείο, για Αθήνα και καθώς πέρασε μια νταλίκα έγινε ακριβώς αυτό, έσκασε ένα από τα λάστιχα με τα κομμάτια να περνάνε στην κυριολεξία μερικά μέτρα από μπροστά μου.
   Δεν πρόλαβα ούτε να σκεφτώ τι να κάνω, απλά ήμουν τυχερός που έγινε αφού με πέρασε και όχι πριν γιατί οποιοδήποτε από τα κομμάτια με έβρισκε δεν θα είχα καλός τέλος…

 • Mika

  Φοβερο!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Νικόλαος244turbo

  Όταν σκάει ελαστικό φορτηγού 22.5″,απελευθερώνεται ενέργεια περισσότερων joule από βλήμα όλμου commando των 60mm

 • Bad Belmondo

  Ένα απόγευμα κάπου στο 2005 (10 και κάτι ετών, τότε!) πήγαινα βόλτα με τα πόδια, με τον παππού μου, στην πλατεία της Λαμίας. Κάποια στιγμή, ακούμε ένα μεγάλο μπαμ από την άλλη άκρη της πλατείας (καμιά 30αριά μέτρα παραπέρα!)! Πλησιάζουμε (ο παππούς μου δηλαδή! Εγώ είχα παραλύσει από το φόβο μου! Δεν πολυσυμπαθώ αυτό το είδος θορύβου!), πλησιάζει ο παππούς μου λοιπόν, και μετά ξανάρχεται και μου λέει ”Έσκασε το λάστιχο του λεωφορείου στη στάση! Πήγε να ξεκινήσει και μπαμ!”

 • Interstellar

  Μμμμ απ ότι φαίνεται ο τροχός δεν γυρίζει σωστά είναι σαν φραναρισμενος και όταν κάνει λίγο πίσω μοιάζει ότι πάει να βγει από την θέση του,άρα το ελαστικό ακουμπούσε πάνω στην καρότσα για πολύ ώρα ζεσταίνεται και μπουμ! Αυτό που πετάγεται μακριά είναι το ταμπουρο; δισκοπλακα; Δεν νομίζω να είναι η ζάντα.

 • Pandal

  120 είναι η πίεση και το φορτίο γύρο στους 15 τόνους άδειο και μέχρι 40-44 τόνους φορτομενο. …