Οι Κινέζοι, όπως έχουμε δει, αρέσκονται στο να κοπιάρουν ονόματα, λογότυπα, ακόμη και ολόκληρα αυτοκίνητα εταιριών και η BMW κέρδισε μια δικαστική μάχη με δύο κινέζικες εταιρίες.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο της Σαγκάη καταδίκασε τον Zhou Legin που είχε κατοχυρώσει την εταιρία Deguo Baoma Group (Int’l) Holdings Limited στην Κίνα το 2008, η οποία μεταφράζεται στα αγγλικά ως German BMW Group (Int’l) Holdings Limited.

Μέσω της παραπάνω εταιρίας, ο Zhou, αγόρασε και κατοχύρωσε το όνομα “BMN”, με το λογότυπο της εταιρίας του να είναι παρόμοιο με αυτό της BMW. Το εμπορικό σήμα BMN χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια από τον οίκο μόδας Chuangjia, πάνω σε ρούχα, παπούτσια και τσάντες, με τον οίκο μόδας να αλλάζει ακόμη περισσότερο το σήμα, έτσι ώστε να είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της BMW.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Zhou και οι εταιρίες Deguo Baoma και Chuangjia, παραβίασαν τα εμπορικά σήματα της BMW, εκμεταλλευόμενη την φήμη της γερμανικής εταιρίας. Έτσι τους καταδίκασε να πληρώσουν στην BMW αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων γιουάν (415.600 ευρώ) .