Το Toyota 2000GT πρόκειται για ένα αυτοκίνητο θρύλο στην ιστορία της αυτοκίνησης, το οποίο προέκυψε από την συνεργασία των Toyota και Yamaha το 1965, ενώ βγήκε στην παραγωγή από το 1967 έως το 1970.

Το χρυσό 2000GT των φωτογραφιών, είναι το αυτοκίνητο όπου κόσμησε το περίπτερο της Toyota κατά την διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στο Τόκιο το 1967, έχοντας δίπλα του ως συμπρωταγωνίστρια το διάσημο μοντέλο Twiggy. Μετά το τέλος της έκθεσης, η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στην βρετανίδα για την βοήθεια της επί της σκηνής, προσέφερε το χρυσό Toyota (με αριθμό σασί #10130 και κινητήρα #10181),με την παράδοση να γίνεται ένα χρόνο αργότερα στην Αγγλία.

Επειδή τότε η Twiggy ήταν μόλις 18 χρονών και δεν είχε άδεια οδήγησης το αυτοκίνητο καρπώθηκε ο σύντροφος και μάνατζερ της Justin de Villeneuve, ενώ λίγο καιρό αργότερα, η κυριότητα ιδιοκτησίας πέρασε στον ίδιο και το αυτοκίνητο κατέληξε να κοσμεί το πλατό ενός τηλεοπτικού show με το όνομα ‘The Ugliest Girl in Town’.

Για την κάλυψη των αναγκών της σειράς το Toyota 2000GT υπέστη σοβαρό βανδαλισμό, με το όμορφο χρυσό του χρώμα να καλύπτεται από αερογραφίες και διάφορα γραφικά. Μετά ακύρωση του show λόγω χαμηλής τηλεθέασης το χρυσό 2000GT βάφτηκε σε έντονο κόκκινο χρώμα και στάλθηκε στις ΗΠΑ, όπου αγοράστηκε από την Toyota Αμερικής το 1981 και από εκεί στάλθηκε στην Καλιφόρνια για πλήρη αποκατάσταση.

Παρόλα αυτά η ύπαρξη της χρυσής επιφάνειας του ιαπωνικού μοντέλου ανακαλύφθηκε μερικές δεκαετίες αργότερα από τον Shin Yoshikawa της Studio Time Capsule, όταν και αποστάλθηκε ξανά για ανακατασκευή του κινητήρα, ο οποίος τότε είχε πάρει φωτιά.

Κοιτώντας το αυτοκίνητο ο Yoshikawa συνειδητοποίησε ότι ήταν καλυμμένο σε μια κόκκινη απόχρωση από την παλέτα της Ferrari, καθώς ένα μικρό τόξο, χρυσού χρώματος, ήταν ακόμη ορατό γύρω από το χερούλι της πόρτας. Μόλις το χρώμα διασταυρώθηκε με τους κωδικούς πλαισίου και κινητήρα, έγινε αντιληπτή η αξία του συγκεκριμένου 2000GT, καθώς ήταν ένα από τα μόλις δύο που υπήρχαν.

Τέλος για να αποκτήσει την εικόνα των φωτογραφιών το σπορ μοντέλο της Toyota, βάφτηκε εξ αρχής με συνολικά επτά στρώσεις χρυσού χρώματος και τρεις στρώσεις βερνικιού να καλύπτουν το γυμνό μέταλλο.