Η θλιβερή πραγματικότητα είναι πως οι περισσότεροι από εμάς, ποτέ δεν θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε δική μας μια δημιουργία της Ferrari, ειδικά όταν μιλάμε για μοντέλα σαν τις Ferrari 250 GTO και LaFerrari Aperta. Ωστόσο, επειδή γιορτές έχουμε και όλο και κάποιο δώρο θέλουμε να κάνουμε στον εαυτό μας, τι θα έλεγες να προσθέσεις στην συλλογή από μινιατούρες τις νέες δημιουργίες της Amalgam και της MR Collection, μιας και αυτές είναι η ρεαλιστική εναλλακτική για όλους εμάς που θέλουμε να αποκτήσουμε το πραγματικό μοντέλο αλλά δυστυχώς, ο προϋπολογισμός μας δεν το επιτρέπει.

H Ferrari 250 GTO της Amalgam είναι κλίμακας 1:18, κοστίζει 560 ευρώ και δεν χρειάζεται να γράψω εγώ πόση λεπτομέρεια έχει πάνω της. Οι φωτογραφίες φανερώνουν από μόνες τους, την εκπληκτική δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι της Amalgam. Στην ουσία η μινιατούρα βασίζεται στην 250 GTO που συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1962 με οδηγούς τους Pierre Noblet και Jean Guichet. Φέρει το νούμερο 19 και είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην ιστοσελίδα της εταιρίας, συνοδευόμενο από μια ακρυλική βάση και προστατευτικό κάλυμμα για να μην γεμίζει σκόνη.

Μια άλλη γνωστή εταιρία κατασκευής εξαιρετικών μινιατούρων, η MR Collection, στις αρχές του 2017 θα βγάλει στην αγορά την LaFerrari Aperta σε κλίμακα 1:18. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε για την τιμή της, αλλά μην νομίζεις πως αυτή θα είναι μικρή, μιας και οι δημιουργίες της ξεπερνούν συνήθως τα 500 ευρώ.

H MR Collection υποστηρίζει πως έχει κάνει βελτιώσεις σε σχέση με την μινιατούρα της LaFerrari, μιας και έχει δημιουργήσει νέα καλύτερη carbon υφή, έχει επανασχεδιάσει τα μπροστά φωτιστικά σώματα και έχει τοποθετήσει στο εσωτερικό γυαλιστερό carbon και Alcantara εφέ. Θα προσφέρεται μαζί με μια δερμάτινη βάση που θα φέρει πραγματικό λογότυπο της Ferrari.