H Mercedes προσφέρει δοκιμές με F1 σε Valentino Rossi και Sebastien Ogier

Σχετικά άρθρα

Ο Jorge Lorenzo, ο Ισπανός τρις πρωταθλητής του MotoGP, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς οδήγησε στην πίστα του Silverstone την Mercedes W05, το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis Hamilton κατέκτησε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο στη καριέρα του, και τον πρώτο με την γερμανική εταιρία, το 2014.

Ο Toto Wolff, γενικός διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes στην F1, σκοπεύει να βάλει και άλλους οδηγούς εκτός αθλήματος στο μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας. Πιο συγκεκριμένα θέλει τον θρύλο του MotoGP, και άσπονδο “εχθρό” του Lorenzo, Valentino Rossi, καθώς και τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή του WRC, Sebastien Ogier, να οδηγήσουν το κορυφαίο μονοθέσιο της Mercedes, με τον Wolff να δηλώνει:

Η Formula 1 είναι, επίσης, και ψυχαγωγία. Και θα ήθελα να δοκιμάσω την ικανότητα των Valentino Rossi και Sebastien Ogier πίσω από το τιμόνι των μονοθεσίων μας. Ναι, η ιδέα μου είναι να οργανώσουμε μια ημέρα μαζί τους.

Από την πλευρά του ο Rossi έχει εμπειρία από οδήγηση μονοθεσίου της F1, καθώς έχει δοκιμάσει αρκετά μονοθέσια της Ferrari, ενώ είχε και ένα πλήρες διήμερο τεστ δοκιμών στην πίστα της Valencia το 2006 και στο Mugello το 2008, όπου είχε συμπληρώσει 100 γύρους κάθε φορά. Σαν απάντηση του Wolf, ο 37-χρονος Ιταλός είπε:

Αν [ο Wolff] θέλει να μου τηλεφωνήσει, έχει τον αριθμό μου. Πώς θα μπορούσα να πω όχι; Ήμουν αρκετά τυχερός να δοκιμάσω την Ferrari, είμαι πολύ καλός φίλος με πολλά παιδιά στο Maranello, αλλά [η δοκιμή μιας Mercedes] θα ήταν ίσως ακόμη και μισή προδοσία, αλλά πώς θα μπορούσα να μην δοκιμάσω την Mercedes εάν μου ζητηθεί;

Τέλος, ο Ogier, δεν έχει αντίστοιχη εμπειρία, αλλά έχει οδηγήσει σε κατηγορίες GT, Porsche Supercup, VW Sciroccos και στην Γαλλική F4.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...