Η MG κάτω από την ομπρέλα της SAIC συνεχίζει να παρουσιάζει νέα μοντέλα και να μεγαλώνει την γκάμα της. Το ZS σαν όνομα μπορεί να σου θυμίζει κάτι αφού χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τo 2000 και ήταν ένα μεταλλαγμένο Rover 45. Το ZS ανήκει πλέον στην δημοφιλή κατηγορία των μικρών crossover έχει ως βασικό αντίπαλο το Nissan Juke.

Το νέο MG ZS παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση Guangzhou International Auto Show στη Κίνα και ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις σε όλο τον κόσμο μέσα στο 2017, συμπεριλαμβανομένου της Μέσης Ανατολής, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η σχεδίαση του θυμίζει αρκετά Mazda, ειδικά το μπροστινό μέρος που φέρνει αρκετά σε CX-5 ενώ και το υπόλοιπο αμάξωμα μπορεί να θυμίσει κάτι από Mazda2 ή CX-3 ή το Hyundai ix35.

To ZS βασίζεται στην πλατφόρμα του μεγαλύτερου SUV της εταιρείας, το GS που παρουσιάστηκε πέρυσι. Βασικός κινητήρας είναι ο NetBlue 16T, ένας τρικύλινδρος 1000αρης άμεσου ψεκασμού και υπερσυμπιεστή που αποδίδει 120 άλογα και 170 Nm ροπής. Τα χαρακτηριστικά αυτά ίσως σου θυμίζουν τον αντίστοιχο 1000αρη της Opel και μάλλον είναι ο ίδιος κινητήρας, αφού κατασκευάστηκε σε συνεργασία της GM και SAIC εταιρεία όπου και ανήκει η MG. Πιο πάνω στην γκάμα είναι ένας 1,5 λίτρων σε δύο αποδόσεις με 120 και 165 άλογα άλογα. Το ZS είναι πιθανό να προσφέρεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή ένα 6-τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο.

Η Κινέζικη πλέον MG υπερηφανεύεται πως το νέο της αυτοκίνητο διαθέτει ανεπτυγμένη τεχνολογία αφού μέσω φωνητικών εντολών μπορεί να κλείσει η ηλιοροφή, να παίζει μουσική και να ρυθμιστεί η θερμοκρασία. Διαθέτει ακόμα μια μεγάλη ηλιοροφή με μήκος 1,365 χιλιοστά και πλάτος 870 χιλιοστά. Η MG πιστεύει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να σταθεί επάξια στον σκληρό ανταγωνισμό αυτής της κατηγορίας.