Παγιωμένη εδώ και αρκετά χρόνια η γκάμα της Lotus, αλλά η βρετανική εταιρία παραμένει πιστή στην ιστορία της και υπόσχεται ότι θα αναπτύξει την συλλογή της με αυτοκίνητα επιδόσεων, αλλά παρ’ όλα αυτά, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να προσθέσει και ένα SUV μοντέλο.

Ο CEO της Lotus, Jean-Marc Gales, επιβεβαίωσε, μέσω πρόσφατης συνέντευξης του, ότι μέσα στον χρόνο θα κάνει την εμφάνιση του μια roadster έκδοση της Evora, η οποία όμως δεν θα ξεπερνάει σε βάρος το coupe μοντέλο. Οι μηχανικοί της εταιρίας δεν εστιάζουν σε αύξηση της ιπποδύναμης αλλά σε βελτίωση της αεροδυναμικής και μείωση του βάρους, ενώ το ίδιο πλάνο θα ακολουθήσουν και για την νέα Exige, με βασική προτεραιότητα την αύξηση της κάθετης δύναμης μέσω νέου αμαξώματος.

Τέλος, η Αγγλική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η νέα Elise θα κυκλοφορήσει το 2020, ενώ η νέα Exige δύο χρόνια μετά, το 2022, ενώ για το περιβόητο SUV ο Gales είπε χαρακτηριστικά::

Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τεχνικούς συνεργάτες, τους οποίους αναζητούμε. Φέτος (2016) θα κατασκευάσουμε το πρωτότυπο μοντέλο για την διεξαγωγή δοκιμών. Παρ’ όλα αυτά, εργαζόμαστε πυρετωδώς για την παραγωγή sports cars.

 • Anestis Genk

  Η Lotus πέφτει στην λούμπα της “βελτίωσης”…
  παίρνεις ένα Civic για παράδειγμα και ξεκινάς τις βελτιώσεις γιατί μανίσιο είναι ψιλομάπα και το βελτιώνεις τόσο πολύ που στο τέλος κάνει μόνο για dragster/πίστα κτλ δλδ γίνεται μη χρηστικό και μετά αγοράζεις ένα νορμάλ civic για τις καθημερινές μετακινήσεις.

  Έτσι και η Lotus…δεν ήταν αρκετά extreme η elise και έβγαλε την exige και δεν ήταν αρκετά extreme η exige αλλά της διπλασίασε τον κυβισμό του μοτέρ κτλ.
  Σόρρυ Lotus αλλά δεν νομίζω πως ο κόσμος δεν αγοράζει Lotus επειδή δεν είναι αρκετά extreme.

 • διαβαζαμε για τις εταιριες που μας εκαναν να πεσουμε απο τα συννεφα γιατι εβγαλαν SUV….
  ε να δω light weight SUV απο την lotus….kai τιποτα αλλο!!!

 • διαβαζαμε για τις εταιριες που μας εκαναν να πεσουμε απο τα συννεφα γιατι εβγαλαν SUV….
  ε να δω light weight SUV απο την lotus….kai τιποτα αλλο!!!